Németh Lajos: hétvégén érkezik a lehűlés

Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt -
Németh Lajos kánikula időjárás lehűlés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az extrém meleg következménye, a szárazság, ami miatt a Duna rendkívül alacsony vízállású. Németh Lajos és a Mokka munkatársai a Margit-híd lábánál indították napjukat. Kiderült, hogy a hétvégén érkezik egy erős lehűlés, ami zivatarok, jégeső és felhőszakadás formájában jelentkezik majd.

"Még nagyon bizonytalan órára, percre megmondani, hogy mikor érkezik szombat délután vagy vasárnap hajnalban a hidegfront, de az majdnem biztosan állítható, hogy vasárnap az ország nyugati részén a mai 34-35 fok helyett már csak 18-19 fok lesz a legmagasabb hőmérséklet. (...) Hétfőre, keddre már keleten is csak 23-25 fok közelében lesz a legmagasabb hőmérséklet. És egy nagyon fontos dolog, azt hangsúlyoznunk kell, a hosszan tartó hőséget mindig egy olyan hidegfront zárja le, ami erősteljes zivatarokkal, jégesővel, felhőszakadásssal, károkat okozó meteorológiai jelenségekkel érkezik. És ez nem riogatás, aki tud, készüljön erre fel, hiszen 80-100 km/órás szél is előfordulhat, amellett, hogy jégesővel is számolni kell" - mondta a meteorológus a TV2 reggeli műsorában tegnap.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.