Így szabadulj meg a karácsonyfádtól anélkül, hogy lehullanának a tűlevelek

2019.01.12. 10:00

Felfordulás és tűlevélzuhatag nélkül megszabadulni a karácsonyfától nem egyszerű, de íme néhány tipp, amelyek segíthetnek.

Az igazi karácsonyfák különleges hangulatot kölcsönöznek az otthonnak az ünnepek alatt, ezért ragaszkodnak még mindig rengetegen ahhoz, hogy ezt válasszák a műfenyő helyett. Ugyanakkor az elhulló tűlevelek sok bosszúságot is okozhatnak, főleg akkor, amikor a fa már kidobásra ítélt. Mozgatástól ugyanis még több levelet dob le magáról, de van megoldás arra, hogy a lehető legkevesebb felfordulással szabaduljunk meg a fától. Íme néhány tipp.

Így szabadulj meg a karácsonyfádtól anélkül, hogy lehullanának a tűlevelekForrás: Shutterstock

Takarófólia
A legegyszerűbben kivitelezhető és talán a leghatásosabb megoldás is, ha vásárolunk takarófóliát a barkácsboltban, és arra fektetjük a fát, mielőtt kivinnénk a lakásból. Ez felfogja a tűleveleket, így biztosan kevesebbet kell majd takarítanunk utána – írja a Szeretlek Magyarország.
Becsomagolás
Ez a módszer tulajdonképpen az első továbbfejlesztett változata. Ebben az esetben nemcsak a fóliára fektetjük a fát, de teljesen be is csomagoljuk, vagyis rátekerjük, és összeragasztjuk vagy összekötözzük. Így hullajthatjuk el a legkevesebb levelet.
Kopaszítás
Ha olyan óriási karácsonyfát vásároltunk, hogy alig fér ki az ajtón, akkor biztosak lehetünk abban, hogy eltávolítása során rengeteg levél lehullik majd. Ezt a fát elő kell készíteni, a legjobb, ha a legszélesebb részeket kicsit keskenyítjük, vagyis levágunk az ágakból. Ezután választhatunk a fenti két módszer közül.

fenyőfakarácsonyfatűlevél