Ezt történt, miután valaki két szőlőszemet tett a mikróba – videó

kísérlet mikro mikrohullámú sütő szőlő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A mikrohullámú sütőbe tett szőlőszemek szinte azonnal lángra kapnak. A különleges jelenségnek van tudományos magyarázata.

Egy egyszerű, de veszélyes kísérletről számolt be a Metro: senkinek nem ajánljuk, hogy kipróbálja. A portál azt mutatta be egy videón keresztül, mi történik akkor, ha szőlőszemeket teszünk a mikrohullámú sütőbe.

Ahogyan a következő videón is látszik, alighogy bekapcsolják a mikrót, a gyümölcsök szinte azonnal lángra kapnak. Mindennek az az oka, hogy a szőlő héja nagy mennyiségű káliumot, nátriumot és cinket tartalmaz. Ha két szem összeér, akkor kémiai reakció jön létre köztük.

Íme!

Meghan Markle-t New Yorkban fotózták le: babaváró bulija lesz a hercegnénekhttp://www.life.hu/sztarok/20190219-meghan-marklet-new-yorkban-fotoztak-le-babavaro-bulija-lesz-a-hercegnenek.htmlMeghan Markle lebukott: a hercegnét New Yorkban kapták lencsevégre a lesifotósok. TV + Sztárok--Lukács Miki elárulta, évekkel ezelőtt egyik randijukon hatalmasat esett Peller Annahttp://www.life.hu/sztarok/20190219-lukacs-miki-elarulta-evekkel-ezelott-egyik-randijukon-hatalmasat-esett-peller-anna.htmlLukács Miki elárulta, egyik randijukon Peller Anna hatalmasat esett. TV + Sztárok--Új játékosok érkeztek az Exatlon Hungarybehttp://www.life.hu/sztarok/20190219-uj-jatekosok-erkeztek-az-exatlon-hungarybe.htmlÚjabb versenyzők érkeztek az Exatlon Hungary című műsorba. TV + SztárokOrigoKülönös másodállásokat vállal a ValóVilág 8 szereplője, Krisztiánhttp://www.life.hu/sztarok/20190219-kulonos-masodallasokat-vallal-a-valovilag-8-szereploje-krisztian.htmlA VV8 nehézfiúja, VV Krisztián a civil foglalkozása mellett egészen különleges dologgal keresi a kenyerét. A Life.hu-nak őszintén mesélt arról, mivel egészíti ki a keresetét, mi mindenre lehet őt felbérelni. De azt is elárulta, hogy úgy érzi, lenyugodott, és hamarosan megházasodna. TV + SztárokOrigoLindsay Lohan visszatér a képernyőre: új valóságshow-járól nyilatkozotthttp://www.life.hu/sztarok/20190219-lindsay-lohan-visszater-a-kepernyore-uj-valosagshowjarol-nyilatkozott.htmlMentorként robban a magyar MTV képernyőjére az új reality-sorozatában Lindsay Lohan február 28-án, a népszerű zenecsatorna új műsorában a VIP házigazdák főnökeként tűnik majd fel. A színésznő új tengerparti klubjába sok híres vendég látogat el, DJ-ktől kezdve a felső tízezer tagjain át filmsztárokig. Jó néhányukkal találkozhatunk majd a Lindsay Lohan's Beach Club első évadában, így nem érdemes kihagyni egyetlen epizódot sem. TV + Sztárok--Hosszú Katinka volt a meccs sztárvendége, de a tévé nem igazán mutatta meghttp://www.life.hu/sztarok/20190219-hosszu-katinka-volt-a-meccs-sztarvendege-de-a-teve-nem-igazan-mutatta-meg.htmlA háromszoros olimpiai bajnok úszónő, Hosszú Katinka végezhette el a kezdőrúgást a szlovákiai Dunaszerdahelyen, az FC DAC–SK Slovan meccsen. Az úszónőt azonban alig mutatta a tévé, helyette az egyik csapat edzőjét láthatták a nézők. TV + Sztárok--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.