Furcsa dolgokat találtak a Loch Ness vizében egy DNS-elemzés során

Forrás: Shutterstock -
állat Loch Ness-i szörny DNS-elemzés Loch Ness szörny DNS állatvilág
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kutatók vizsgálják a Loch Ness vizét. Három különböző mélységből gyűjtöttek mintákat, amelyek elemzése meglepő eredménnyel járt. 

Átfogó elemzésnek vetik alá Loch Nesst, azt a tavat, amelyben a legenda szerint egy hosszú nyakú teremtmény élhet. A skóciai tóból három mélységből vettek vízmintát azért, hogy DNS-elemzésnek vessék alá – írja a Mirror. Így megtudható, hogy pontosan milyen fajok is élnek a vízben.

Neil Gemmell professzor, az otagói egyetem kutatója elmondta, hogy a mintákat különböző laborokba küldték Új-Zélandra, Ausztráliába, Franciaországba és Dániába.

Sokan sokféleképpen képzelik el a Loch Ness-i szörnyet Forrás: Shutterstock

Elmondta: meglepő eredmények születtek, amelyek igazolhatják a Loch Ness-i szörnyről szőtt egyik teóriát. Úgy véli, hogy a tanulmányt, amelyben beszámolnak az eredményekről, egy hónap múlva publikálhatják.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.