Dunai hajóbaleset: a Viking Sigyn kapitánya több szabálytalanságot is elkövethetett

Fotó: Polyák Attila - Origo -
Szabálytalan Viking Sigyn Hableány Dunai hajóbaleset ügyvéd
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Hableány és a Viking Sigyn ütközésekor rögzített hangfelvételek tartalma a napokban került nyilvánosságra. Dr. Sógor Zsolt ügyvédet ennek kapcsán kérdezték.

Dr. Sógor Zsolt, a Panoráma Deck Kft. jogi képviselője az M1-en mesélt arról, milyen információk derültek ki azokból a hangfelvételekből, amelyek a Hableány és a Viking Sigyn ütközésekor készültek.

A beszélgetést a Bors szemlézte. Sógor Zsolt elmondta, hogy a hangfelvétel a parancsnoki hídon készült, de külső hangok is hallhatók. Angolul hallatszik például, hogy "Istenem, hajó, hajó." Azt is hallani, ahogy a kapitány megkérdezi, mi történt.

Két holttestet még mindig keresnek a mentőcsapatok Fotó: Polyák Attila - Origo

Az egyik álló hajó kameráján pedig látszik, ahogy a Viking visszatolat, majd mégis elindul. A szállodahajó radarja riasztott is másfél perccel az ütközés előtt, ám a hangjelzés ki volt kapcsolva. A Viking kapitánya, Jurij C. nem jelezte a Hableánynak rádión az előzési szándékát, a hídbejáratnál pedig tilos volt az előzés.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.