Felrobbant olajsütő okozta egy nő halálát egy németországi fesztiválon

halál olaj sütő Németország
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Felrobbant olajsütő ölt meg egy 67 éves nőt és sebesített meg 14 embert egy németországi főzőfesztiválon a hétvégén.

Hétfőn egy dortmundi klinikán elhunyt egy 67 éves nő az Észak-Rajna-vesztfáliai Siegerland régióban tartott hagyományőrző fesztiválon szenvedett sérülései miatt. Egy másik sérült súlyos állapotban fekszik a kórházban.

Négy sebesült hétfő reggel még életveszélyes állapotban volt, mostanra stabilizálódtak

- mondta el a rendőrség szóvivője. A kórházban fekvők súlyos égési sérüléseket szenvedtek, egyikük szívrohamot kapott.

Egy idős nő meghalt a felrobbant olajsütő miatt - Képünk illusztráció Forrás: Shutterstock


A robbanás Freudenberg-Alchen kisvárosban történt vasárnap, ahol egy hatalmas lángsugár lövellt ki az egyik gázüzemű sütőedényből. A lángok oldalra terjedtek, így sérültek meg a közelben állók.
Egyelőre nem tudni, mi okozta a lángokat és a robbanást. A nyomozók kizárták annak a lehetőségét, hogy a zsír kapott lángra hirtelen, valamint azt is, hogy gázszivárgás történt. Ehelyett a rendőrség azt vizsgálja, hogy műszaki hibája volt-e az eszköznek, vagy valaki nem megfelelően használta.
"Egyszerű krumpli sült kis mennyiségű zsírban, semmit sem sütöttek bő zsiradékban" - mondta a rendőrség szóvivője. A robbanás idejében mintegy százan tartózkodtak a fesztiválon - írja az MTI.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.