A hónap színe a napsárga – Júliusi lakberendezési tippek

2017.07.02. 20:22

A sárga szín a 2000-s években kissé háttérbe szorult, már ami az otthonunkat illeti. Azonban lassan ismét visszatér, megtalálható például a 2018-as lakberendezési színpalettán is. Megmutatjuk, miként érdemes használnod.

A napsárga egy kifejezetten élénk, de még nem rikító meleg árnyalat. Remekül működik a szürkével, barnával, feketével, de bizonyos kék, zöld, sőt, lila színvariánsokkal is remekül képes harmonizálni.

A sárga a fény, az optimizmus, a merészség színe, mely képes feloldani a félelmet, növeli az éberséget, valamint általános jó közérzetet biztosít. Növeli a pulzust és a vérnyomást, valamint gyorsabbá teszi a légzést is.

A napsárga szín szürkével, barnával, feketével, de bizonyos kék, zöld, sőt, lila színvariánsokkal is remekül harmonizálForrás: Press Loft
Június hónap színe a pipacspiros volt
A piros domináns, élénk szín, ám a különböző árnyalatai különböző energiával bírnak, más és más jelentést közvetítenek viselőjéről. Nem mindegy hát, hogy otthonodba melyik piroskát választod. A júniusnak, a nyár első hónapjának színével ismerkedhetsz meg most.

Az energia, a pezsgés színe, így a hálószobában nem érdemes domináns napsárga elemekkel dolgozni. A gyerekszobába, dolgozószobába azonban kitűnő választás, mivel elősegíti a kreativitást és a figyelmet. A napsárga remek étkezőbe, konyhába is, mivel fokozza az étvágyat és barátságos légkört teremt.

Ez az erőteljes szín, alkalmas régi, megunt bútoraink, főnixként való újjáéledésére is. Fess át egy széket, teríts egy plédet a fotelre, kend le a szoba egyik falát, válassz több apró kiegészítőt ebben a színben - a napsárga intenzív élménye magával fog ragadni!

1. Étkezőszék - Prémiumbútor 19.390 forint 2. Díszpárna - Peter's textil 1780 forint 3. Óra - IKEA 9.990 forint 4. Szappanadagoló - KIKA 1499 forint 5. Hűtő - Blanco mánia 379.900 forint 6. Dohányzóasztal - IKEA 2490 forint 7. Szőnyeg - Szőnyeg Company 248.71 euroForrás: Life.hu
Kapcsolódó cikkek
Becsobbant a halpikkelymotívum a lakberendezésbe - Így használd a lakásodban

Korábban már körülnéztünk a világban, hogy más országok lakberendezési stílusait bemutassuk, most azonban egy olyan mintát hoztunk, amit mi, magyarok is szorosan a magunkénak érezhetünk – éljen a Balaton és a hekk! A halpikkely szelídsége, remekül kombinálható más stílusirányzattal, így nem kell otthonodat gyökeresen új köntösbe öltöztetned, ami pénzt és időt emésztene fel. Vegyél csupán egy-két lakberendezési tárgyat, ami az ízlésedhez és a lakásod hangulatához passzol, és már fel is frissítetted némi egzotikummal.

Aranyozd be az otthonodat - Így használd ezt a színt giccshatás nélkül!

Az arany a luxus és a fényűzés színe. Használd bátran az otthonod stílusának kiemelésére, hiszen rengeteg megjelenési formája ismert a lakberendezésben is. Nemcsak a lámpákban és a kis kiegészítőkben köszönhet vissza ez a szín; a lakástextíliák, bútorok, sőt képek formájában is csempészhetsz némi „drágaságot" az életteredbe. Június hónap színe a pipacspiros, párosítsd vele (is) bátran!

lakberendezésenteriőrhónap színenapsárga