Így állj hozzá a tavaszi nagytakarításhoz - Tippek, tanácsok

Forrás: Shutterstock -
tavasz takarítás otthon tippek-tanácsok lakás tavaszi nagytakarítás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Napsütés, madárcsicsergés, 10-15 fok... Ez nem jelenthet mást, mint a tavasz beköszöntét. Juhé, mondhatnád, de ekkor feleszmélsz: a jó idővel együtt, a tavaszi nagytakarítás ideje is elérkezett.

Érezd magad jól

Hétvége, jó idő, de te már beütemezted a nagytakarítás. Nos, ne sajnáld! Tárd ki az ablakokat, tegyél be valami jól énekelhető zenét és add át magad az érzésnek. Este, amikor leülsz egy pohár jól megérdemelt borral a kezedben a tisztaságtól csillogó és illatozó otthonodban, az elégedettség és büszkeség érzése fog átjárni, hidd el!

Fentről haladj

A falak, a szekrények teteje legyen az első célpontod. Fegyveredül válaszd a tollseprűt, partvist és a popsitörlő kendőt. Igen, jól olvastad – egyrészt a benne lévő nedvesség miatt tisztít is, nem csak a port távolítja el, és nem fognak apó szemcsét a nap fényében megcsillanva megostromolni. Ehhez igazán nem kell a legdrágábbat megvenned, válaszd valamelyik drogéria sajátmárkás termékét.

Forrás: Shutterstock

Ne légy rest valóban mindenhová benézni, bejutni – le a könyvekkel a polcról, tévét kihúzni, a foteleket félretolni, a sarkokat megostromolni! Ahogy egy jó ki romantikus dráma, úgy a tavaszi nagytakarítás se hagyjon szárazon semmit.

Csináld tovább

Igen, tudom. A nappali borzasztó nagy munka volt, de ne add fel, haladj tovább a konyha, a fürdő és a lakás/ház többi helyisége felé. Szánd rá a napodat! Nem egyedül élsz? Küldj el mindenkit otthonról! A gyerekek – főként, ha még kicsik és esélytelen befogni őket érdemi takarítói feladatra -, csak láb alatt lennének. A párod se mindig nagy segítség, a legjobb, ha a saját szisztémád és ritmusod szerint haladsz.

Forrás: Shutterstock

Titkos fegyver

Nehezen veszed rá magad, hogy belekezdj? A tervezett tavaszi nagytakarítást megelőző napokban, rejts el különböző nehezen elérhető, ritkán látogatott helyeken – kanapé mögött, ágy alatt, könyvek mögött... stb. -, apró jutalomfalatokat. Bevallom, én régebben egyszer már kipróbáltam, és olyan szuperül sikerült az elrejtés, hogy már azon kezdtem gondolkodni, lehet, hogy egy kalóz leszármazottja vagyok. Történt ugyanis, hogy a lakás csillogott-villogott, ennek ellenére, még pár héttel később is találtam a leglehetetlenebb helyeken konyakos meggy bonbonokat.

Tehát tedd, amit tenned kell, az otthonod magától nem fog felébredni a téli álmából!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.