mennyezeti ventilátor klíma otthon hőség lakás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A hőség nem csupán az utcán bolyong, de bizony betéved a lakásokba is. Mind próbálunk ellene védekezni lehúzott redőnyökkel, éjszakai szellőztetéssel és természetesen klímával. Ám van egy másik módja is, hogy csökkentsük a hőérzetünket, ez pedig a ventilátor.

A mobil ventilátorok jó szolgálatot tehetnek, ha már nem bírod tovább a forróságot otthonodban, ám megvannak a maguk hátrányai. A folyamatos mesterséges szél zavaró lehet, akár huzatot is kaphatunk tőle, elfújja az asztalról a szalvétákat, papírokat, loboghat tőlük a hajunk, a csúcsfokozatra kapcsolt készülékek zajáról pedig nem is beszélve.

A mennyezeti ventilátorok is légmozgást generálnak, de sokkal szenzitívebben, kevésbé zavaróan teszik. Értelemszerűen nem fogják hűteni a lakást, mint egy klíma, csupán a levegő keringtetésével érik el, hogy kibírhatóbb legyen a meleg, de ezzel párhuzamosan jóval kevesebbet is fogyasztanak, és a beszerelésük is egyszerűbb.

A mennyezeti ventilátorok légmozgást generálnak, de sokkal szenzitívebben, kevésbé zavaróan teszik Forrás: Shutterstock

Bár jó pár évvel ezelőtt élték fénykorukat, a mennyezeti ventilátor ma is „öltözteti" otthonodat. Válaszd ki a lakásdizájnodba leginkább illőt, legyen az a hagyományos falapátos vagy épp fém verzió.

Érdemes mennyezeti lámpával kombináltat beszerezni, így egyszerre lesz egy szuper impozáns fényforrásod és némi frissülést nyújtó készüléked. A régiekkel ellentétben, ma már távirányítós változatok közül is könnyedén választhatsz, melyeket könnyedén kezelhetsz, ráadásul állítható fokozattal is rendelkeznek. Nem érdemes kis légtérbe szerelni, így a legmegfelelőbb hely számukra a nappali, azaz a család közösségi tere.

Összegyűjtöttünk párat, a hazai kínálatból, hogy megkönnyítsük a dolgod, ha mennyezeti ventilátort vásárolnál:

1. Globo RAMONA mennyezeti ventilátor - navalla.hu 73 190 Ft, 2. CasaFan Eco Elements mennyezeti ventilátor - conrad.hu 105 900 Ft, 3. CMI mennyezeti ventilátor - OBI 17 990 Ft, 4. Vents - Mennyezeti ventilátor lámpa - anrodiszlec.hu 27 992 Ft, 5. Mennyezeti ventilátor SCORPION - lampak.hu 48 510 Ft, 6. Távirányítású mennyezeti ventilátor, titán - iventilatorok.hu 102 443 Ft Forrás: Life.hu

A klímatisztítás elhagyása betegségekhez vezethethttp://www.life.hu/otthon/20190422-a-klimatisztitas-elhagyasa-betegsegekhez-vezethet.htmlA klíma nem csupán szolgál minket, bizony neki is szüksége van a rendszeres törődésre, azaz a tisztításra. Ha ezt elhanyagoljuk, nem csupán teljesítménycsökkenésre számíthatunk, de különböző, akár igen súlyos betegségnek is kitesszük magunkat. OtthonOrigo6 tipp, hogy túléld otthonodban a kánikulát klíma nélkülhttp://www.life.hu/otthon/20180730-tippek-hogy-tuleld-otthonodban-a-kanikulat-klima-nelkul.htmlEgy ideig hőségriadóval kell szembenéznünk, mely otthon az igazán kibírhatatlan. Természetesen a légkondicionáló remek megoldás az ilyen időszakokban, de nem mindenkinek van erre a kis csodakészülékre lehetősége. Nos, a lakásban az enyhe pára, a légmozgás és a sötét az, ami kibírhatóbbá tudja tenni a nyári kánikulát. Mutatjuk is, miként! OtthonOrigo10 érdekesség, amit eddig nem tudtál a légkondicionálókról!http://www.life.hu/otthon/20170601-10-erdekesseg-amit-eddig-nem-tudtal-a-legkondicionalokrol-klimaszezon-on.htmlA napokban kaphattunk némi ízelítőt az idén ránk váró nyári melegből. Hamarosan mindenki a légkondicionálók bűvöletében fog élni; ki az autójában, ki egy bevásárlóközpontban, ki otthon, ki az irodában... A forró nyári napokat, nehéz átvészelni klíma nélkül. De mit is tudunk róla igazából? Most összegyűjtöttünk 10 érdekességet. OtthonThinkstockLakásdekorációs ötletek, hogy Olaszországban érezd magadhttp://www.life.hu/otthon/20190626-lakasdekoracios-otletek-hogy-otthon-olaszorszagban-erezd-magad.htmlOlaszország nem csupán a változatos és mesés tájai miatt kivételes európai ország, a mindent átjáró impulzív, mégis nyugtató energiái feltöltik az ember lelkét. Ki ne szeretné ezt az otthonában is érezni anélkül, hogy mediterrán stílusban átépíttetné? Hoztunk némi segítséget ahhoz, hogy nyáron Itália beköltözhessen a lakásodba. OtthonOrigoFelismered a magyarországi romtemplomokat? – KVÍZhttp://www.life.hu/otthon/20190625-felismered-a-magyarorszagi-romtemplomokat-kviz.htmlEgy templom mindig csodás látvány, vizuális értékéből pedig mit sem von le, hogy akár évszázadok óta romosan áll. Sőt! A még így is csodás épületek remek úti célként szolgálhatnak, hiszen hazánkban igen sok van belőlük. Ezekből szemezgettünk. OtthonOrigoÍgy védekezz természetes módszerekkel a szúnyogok ellenhttp://www.life.hu/otthon/20190620-igy-vedekezz-termeszetes-modszerekkel-a-szunyogok-ellen-a-nyaraloban.htmlA nyári estéket igencsak meg tudják keseríteni a szúnyogok, melyek csak arra várnak, hogy a gyanútlanul szabadon hagyott bőrfelületekre szálljanak, és már szúrnak is. Nem a fájdalom, hanem az általuk esetleg terjesztett betegségek és a szúrásuk után maradt vörös, viszkető foltok azok, melyeket mind szeretnénk elkerülni. Az irtásuk már zajlik, de érdemes mindent megtennünk azért, hogy a túlélőket is távol tartsuk magunktól. OtthonOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.