szépségápolás szépség kozmetikum bőrápolás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Még ha képes is vagy smink nélkül az utcára merészkedni, valami beauty-termékhez akkor is biztosan ragaszkodsz, legyen a kedvenc parfümöd vagy hajbalzsamod. Ha viszont élsz-halsz a sminkekért, akkor pontosan tudod, milyen nehéz nemet mondani egy-egy újdonságra vagy a kedvenceidre, pedig néha muszáj. A sovány pénztárca nem egyenlő az ápolatlan külsővel, a Life.hu költségtakarékos tippjeivel nem kell lemondanod a piperékről, és még spórolhatsz is.

Thinkstock
Thinkstock

1. Ne dőlj be a csábító márkaneveknek!

Pár évvel ezelőtt ezt még nem jelenthettük volna ki, de ma már a lakossági, drogériákban és parfümériákban kapható termékek választéka is hihetetlenül széles. Ráadásul sok pénztárcabarát terméknek nemcsak meglepően jó a minősége, de van, amelyiket a natúrkozmetikumok közé sorolják, tesztelésekor soha nem végeztek állatkísérletet, ami még inkább felértékeli őket. Természetesen a nagyon magasra pozicionált vagy professzionális termékekkel ezek nem versenyezhetnek, de van egy tól-ig határ, ami között érdemes lehet az olcsóbb pipereholmikat választani. Ahhoz, hogy dönteni tudj, keress rá az adott termék nevére. Meg fogsz lepődni, mert hála a lelkes beauty-bloggereknek, megannyi tesztet és véleményt olvashatsz, amelyek alapján nemcsak könnyebb lesz a döntés, hanem több véleményt összevetve közel objektív véleményt kapsz az adott termékről. A saját tapasztalat persze semmivel sem pótolható. Szerencsére ma már majdnem mindenhol vannak tesztelhető változatok is, így ki lehet próbálni a termékeket, mielőtt megveszed.

Tipp! A nőket is szerette a gyönyörű színésznő? Kattints a galériáért!


2. Zárd vissza alaposan!



Thinkstock
Thinkstock

3. Vásárolj és költs okosan!

Ha egy kicsit drágább termékre vágysz, érdemes rá várni egy kicsit. Sok olyan online sminkbolt van, ahol különböző kedvezményekkel vásárolhatsz. Rendszeresen nézd át a drogériák akciós füzeteit is vagy gyűjts pontokat különböző kedvezményekért.

Légy egy igazán csajos közösség tagja! Csatlakozz a Life.hu-hoz az iWiWen és a Facebookon is!


4. Csináld magad!

illatos kencéketházi kozmetikumokat

5. Fedezd fel az "olcsóboltokat"!



Thinkstock
Thinkstock

6. Spórolj a fodrászon!

Ha nem félted mániákusan a hajad, szívesen kísérletezel, és nem ápolsz bensőséges kapcsolatot a fodrászoddal, akkor még spórolhatsz is a hajvágáson. Számos olyan fodrásztanuló hirdetésére lehet bukkanni különböző szakmai oldalak fórumain, akik a gyakorlás miatt ingyen vágnak, festenek vagy dauerolnak. A hajfestést is meg lehet úszni olcsón, ha magadnak fested a hajad. Természetesen mindig vannak olyan esetek és helyzetek, amikor ez nem működik, de azért sokak számára az otthoni hajfestés jó megoldás arra, hogy megtakarítsanak néhány ezer forintot.

7. Tartsd formában az arcod!

Plasztikai beavatkozások és arckezelések nélkül ígérnek fiatal vonásokat az arctorna és az arcjóga oktatói. A rendszeres arcmozgástól az arcbőr alatti izmok erősebbek és feszesebbek lesznek, így jobban kitöltik a bőr alatti részt, amely feszesebben fog állni rajtuk. Ez egész jól hangzik, nem igaz? Arról nem is beszélve, hogy a mozgás jót tesz a keringésnek is, a sejtek tápanyag- és oxigénellátása jelentősen javul, amitől üdébb, frissebb és fiatalosabb lesz a bőr.

Takács Nóra tippje drága arckrémek helyett: Csodatévő rizses arcmaszk fillérekből

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=IZtUoIAGlpdmZW9P


Tipp! Könnyek és showműsor a VV5 fináléjában. Kattints a galériáért!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.