Ősi japán szépségápolási trükkök, amikről nem is hallottál

japán nő, szépségápolás
Getty Images/Portrait of beautiful japanese woman - filadendron
örök fiatalság Japán szépségápolás tudatos bőrápolás bőrápolás
A japán nők szépségtitkai évszázadokon átívelő hagyományokat rejtenek magukban. Ők vajon mitől néznek ki sokkal fiatalabbnak, mint a tényleges koruk? Megosztunk veletek 5 szépségtrükköt, amik hazánkban kevésbé ismertek, mégis csodát tesznek a nők bőrével.

A keleti kultúra mély tisztelettel viseltetik a bőr iránt, és ez a gondoskodás és figyelem a japán szépségápolási rutinokban is tükröződik. Ugyanis kevesen tudják, de  mérhetetlenül nagy szerepe van a gésák bőrének ápolásában például a rizsnek, az algalapoknak vagy éppen a termálvíznek. Nem véletlen, hogy a  japán nők mindig sokkal fiatalabbnak tűnnek, mint a tényleges koruk. 

A nők szeretnek nemcsak lelki szinten, de külsejük alapján is ragyogni, éppen ezért sokan mindent megtesznek a tökéletes állapotú haj és a sima, kipihent arcbőrért. A japánok kifejezetten odafigyelnek az alternatív alapanyagokra, ami a szépségápolási trükköket illeti. Lássunk rögtön 5 keleti ötletet, amelyek garantálják a tökéletes külsőt!

Fermentál rizsvíz

Woman,Preparing,Rice,Water,On,Table
Forrás: Shutterstock/Copyright (c) 2021 Pixel-Shot/Shutterstock

Vitaminok, ásványi anyagok, antioxidánsok - ezek a szuper nyomelemek mind megtalálhatók a fermentált rizsvízben, amely az egyik legkedveltebb szépségipari termék Japánban. Azonban ha elég ügyes vagy, akár otthon is el tudod magadnak készíteni. Az alaprecept a következő: Egy bögrényi rizst áztass be két bögre vízbe körülbelül 15 percre, majd szűrd le. A vizet tedd bele egy üvegbe, hagyd két napig a polcodon. Amikor elkezd erjedni - savanykás illatot fogsz érezni - , önts hozzá még egy bögre vizet és mosd meg vele az arcod, vagy öblítsd le a hajad hajmosáskor. A különlegesnek vélt pakolás szuper hatással lesz a bőrödre és a hajadra is. Erősít, meggátolja a ráncosodást, és feltölti életerővel a hajszálaidat.

Konjac-szivacs

Natural,Sponge,Konjac,For,Face,And,Body,Care,,Cleansing,Sponge
Forrás: Shutterstock/Copyright (c) 2020 me_slavka/Shutterstock

Mielőtt még alkoholizálnánk, nem, nem a konyakról van szó. A konjac-szivacsok gondos eljárással és minőségi alapanyagokból készülnek, amelyek kifinomult textúrájuknak köszönhetően nagyon finoman, mégis mélyen tisztítják az arcbőrt. A szivacsot mindig vizesen érdemes használni, hiszen száraz állapotában rendkívül kemény. Azonban ha csak egy csöpp nedvesség is éri, könnyedén felpuhul. Próbáld ki kedvenc arctisztítóddal, a japán kultúra szerint garantált a hatás!

A híres lapmaszkok

Woman,Lying,In,Bathtub,With,A,Sheet,Mask,On,Her
Forrás: Shutterstock/Copyright (c) 2017 BLACKDAY/Shutterstock

Habár már itthon is megjelentek híres japán arcmaszkok, mégsem terjedtek el olyan nagy mértékben ahhoz képest, amit tudnak! A lapmaszkok textúrája leginkább a papírlapokéhoz hasonlít, amely konkrétan minden hibára is gyógyír lehet. Pattanásos, zsíros, száraz, akár ekcémás bőrre is kiválóan alkalmazható a hűsítő termék. Használata pofonegyszerű: benedvesített arcbőrre kell felhelyezni arcunk formájának megfelelően, majd jöhet egy 30 perces pihentető relaxáció. Miután eltávolítottuk arcunkról a maszkot, a fennmaradó zselés állagú réteget tapogassuk bele bőrünkbe, hogy minél hidratáltabb lehessen. Nemcsak a problémás arcbőrrel, de a ráncok ellen is felveszi a harcot!

Kamélia

Beautiful,Vibrant,Pink,Japanese,Camellia,Flowers,Of,(camelia,Japonica)
Forrás: Shutterstock/Copyright (c) 2016 Ole Schoener/Shutterstock

A kaméliavirág az egyik legkedveltebb szépségápolási alapanyag Japánban, ugyanis a magjából kinyert olaj tele van antioxidánsokkal és ásványi anyagokkal. A bőr szépségéért és ránctalanításáért felel, ezért közkedvelt termékösszetevő a hidratáló krémek terén. 

Azuki bab

Dried,Azuki,Beans,(red,Beans),From,Hokkaido,,Japan,,Health,And
Forrás: Shutterstock/Copyright (c) 2021 mimi-TOKYO/Shutterstock

Az azuki babot nem csak az egészséges táplálkozás részeként tartják számon, hanem a szépségápolás fontos részét is képezi. Rendszeres használatával puha, energetizált arcbőrt kapunk, ezért pakolásként, bőrradírként, lemosóként is tökéletesen használható! 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.