"Mindvégig külön hálószobánk volt" - Mae West nagy szerelmei

a nap cikke színésznő film párkapcsolat szerelem szórakozás sztár
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ő volt az első Monroe, az első Madonna, az első Britney Spears, talán az első Lady Gaga is. Megdöbbentő, igéző, szenvedélyes nő, akinek meggyűlt a baja a cenzúrával és a férfiakkal is.

Szerinted is ők hazánk legszebb lányai! Kattints a galériáért!


Betty Boop

Forrás: AFP
Forrás: AFP

1. Frank Wallace - Esküvő után külön hálószoba

1911-ben Mae még csak tizenhét éves volt, de már színpadi sikerekről ábrándozott. Nem csoda, hogy a Wisconsin egyik színházában dolgozó Frank Szatkus - aki Frank Wallace művésznéven tevékenykedett - egy-kettőre elcsavarta a művészek szabad(os) világába a szerelmes fiatal lányt. A huszonegy éves férfi titokban vette feleségül szíve választottját, ám amikor a harmincas években West gyakrabban tűnt fel filmvásznon is, a házasságra fény derült. A sajtó óriásira fújta a lufit, Mae West pedig a bulvárközönség érdeklődésének középpontjába került. Ezzel pedig megszületett az első "celeb": a nő, akiről fél Amerika pletykált. Bár hivatalos válásukra csak a negyvenes évek elején került sor, valójában az is kérdéses, együtt voltak-e valaha, úgy igazán. A színésznő ugyanis eleinte kerekperec letagadta a férfit, majd amikor a sajtó birtokába jutott a házassági okirat, azt nyilatkozta: "Az együtt töltött idő alatt mindvégig külön hálószobánk volt."

2. Guido Deiro - A "majdnem" apa

Azt hihetnénk, ha valakinek már befuccsolt egy titokban tartott házassága, eszébe se jutna a másodikat is fű alatt megkötni. Ám amikor West 1913-ban összetalálkozott a virtuóz olasz zongoristával, Guido Deiróval, képtelen volt parancsolni az érzelmeinek. Ahogy ő fogalmazott: "Hogyan lennék képes elfelejteni egy férfit, akibe beleszerettem, ha még csak nem is szeretkeztem vele?" Deirónak imponált Mae szókimondó és zabolátlan személyisége. A páros szó szerint elszökött a világ elől: kettesben utazgattak, és vissza se néztek - egy darabig. A frigy megköttetésén senki más nem volt jelen, csak ők, és az esküvőt celebráló hivatalnok, aki nyilvánvalóan nem tudta, hogy a lány már asszony, egy másik államban. Az "eljárás" ugyanaz volt: később, híres színésznőként olasz szerelmét is letagadta: önéletrajzában egyszerűen "D"-nek nevezi, és határozottan kijelenti, hogy ők ketten sosem házasodtak össze. Ám a zongorista fia másik történettel állt elő a sajtónak: Mae West terhes lett Deirótól, és abortuszon esett át. A színésznő nem volt jól. Hetekre ágyba parancsolták az orvosok, és mikor már azt hitte, felépült, egy vizsgálat rámutatott: soha többé nem lehet gyermeke. A húszas években váltak el útjaik. West azt mondta: "A házasság önfeláldozást igényel. Én pedig nem vagyok kész erre."

Forrás: AFP
Forrás: AFP

3. William "Gorilla" Jones - Fekete szerelem

Manapság, amikor az Egyesült Államoknak afro-amerikai elnöke van, nehéz elképzelni, hogy egykor a "feketék" néhol még ugyanabba az épületbe sem tehették be a lábukat, amelyben "fehér" emberek éltek. Ám Mae West már akkoriban is fittyet hányt az efféle ostobaságokra: lelkiismeretfurdalás nélkül vezette át házának portáján a bokszbajnokot, William Jonest, akit koromfekete arca és hihetetlen ereje miatt csak Gorilla Jonesnak becéztek az Államokban. Amikor az épület menedzsmentje rasszista megjegyzésekkel és pofátlan ultimátumokkal zaklatta a színésznőt, az szokatlan módszert választott a konfliktus kezelésére: megvásárolta a teljes épületet.

Emlékszel még? Így nézett ki régen a Vidámpark! Kattints a galériáért!



4. James Timony - Az örök barát

Nem ritka, hogy egy művész beleszeret abba, aki alkotásra inspirálja őt. Ez történt Mae Westtel is, aki apaként, férfiként és hűséges barátként tekintett a nála tizenöt évvel idősebb James Timonyra. A színésznő életében kevés olyan férfi akadt, aki egyszerre volt képes élettapasztalattal, bölcsességekkel és gyengéd érzelmekkel megajándékozni őt. A romantikus viszony rövidebb ideig tartott, mint a barátság: mire West valódi filmsztár lett, a kapcsolatuk már cseppet sem volt az igazi. Ám nem tudtak egymás nélkül élni: a férfi haláláig, 1954-ig egy épületben laktak, és mindig érzelmi támaszt nyújtottak egymásnak a nehéz időkben. Igazi lelki társak voltak.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

5. Chester Rybonski - Holtomiglan, Mr. California

Bár elveszítette legkedvesebb barátját, a hatvanegy éves Mae Westnek esze ágában sem volt lemondani a szerelem édes gyümölcseiről. Igaz, filmekben már alig-alig foglalkoztatták, Las Vegasban viszont saját showműsora volt, itt pedig számtalan hódoló vette körül. Közülük a legfessebb fiatalember az egykori Mr. California, Chester Rybonski volt, aki harminc évvel volt fiatalabb a szőke színésznőnél. Épp annyi a korkülönbség, mint Madonna és jelenlegi kedvese, Brahim Zaibat breaktáncbajnok között. És aki azt mondja, hogy az efféle szerelmek sosem teljesedhetnek be, annak itt a meglepetés: a férfi - aki idő közben Paul Novakra változtatta a nevét - az asszony 87 éves koráig, azaz haláláig vele maradt. 1980-ban egy interjúban azt mondta: "Hiszek benne, hogy ezért kerültem erre a földre, hogy gondját viselhessem Mae Westnek."

Az RTL Klub sztárja mindent megmutatott! Kattints a galériáért!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.