Újabb balhét okozott Hosszú Katinka, de megint igaza van

Forrás: Illyés Tibor / Dave Hunt - MTI -
Hosszú Katinka Shane Tusup botrány
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mint ismeretes, a magyar úszók jelenleg a Komjádi Béla Sportuszoda felújítása miatt a Tüskecsarnok uszodájában kénytelenek edzeni. Amivel nem is lenne baj, csak éppen Katinka is ott akar, nem is akárhogyan, és nem is akármikor.

A napokban a Darnyi SC, az UTE, a Jövő SC, az MTK, a DMTK és az Eger úszói, vagyis nagyjából 200 gyermek, az edzők, és a szülők egy része lett morcos Hosszú Katinkára, amiért nem tudnak, pontosabban nem úgy tudnak edzeni, ahogy eddig. Katinka ugyanis hétfőn felrúgta a közösen kialakított megszokott ritmust - írja a 24.hu.

Shane Tusup és Hosszú Katinka Forrás: Illyés Tibor / Dave Hunt - MTI

A Komjádi Béla Sportuszoda felújítása miatt ugyanis pár hónapja az úszók Katinka kivételével átköltöztek a Tüskecsarnok uszodába. Itt egy ötven méteres medence és tíz pálya áll az úszópalánták és a válogatottak rendelkezésre, ez azonban nem elegendő.

A nagy létszámra való tekintettel ezért a sportolók nem hosszában úsztak, hanem keresztbe.

Forrás: Youtube

Vagyis a döntéshozók egy huszonöt méteres medencére, azaz húsz pályára alakították át a lehetséges vízfelületet, mondván így jut hely mindenkinek, maximum többszört kell fordulni... Állítják, ez már egy beállt edzésrend, amit több, mint két hónapja változatlan formában követnek. "Egy ideje adott pálya és időpont beosztás szerint úszik ott Gyurta Danitól, Kapás Bogin át az említett egyesületek utánpótlásáig apraja-nagyja" - írják.

Igen ám, de háromszoros olimpiai bajnokunk, az ünnepek után Amerikából hazatérő úszónő ezen igencsak meglepődött, ő ugyanis 25 méteren nem tudja elvégezni megfelelően a gyakorlatokat. Így hétfő reggel írt egy kérelmet Szabó Tünde sport-szakállamtitkárnak.

Katinka azt kérte, hogy hétfő délutánra biztosítsanak neki a Tüskecsarnok uszodában két ötvenméteres pályát, mert arra a távra vannak kitalálva az edzésprogramjai.

Hosszú Katinka érmeivel Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/David Ebener

Úgy tudni, a szabadságon lévő létesítményvezetők azonnal cselekedtek és átalakították a húszpályás huszonötös medencét, tízpályás ötvenessé. Ennek eredményeként viszont legalább 200 fiatal sportló járt pórul, hiszen mindösszesen nyolc pálya volt elérhető számukra, így most megint Katinkát vették elő...

"Miért kell két sportoló miatt, máról holnapra 150-200 másik életét megkeseríteni, még ha egyikük háromszoros olimpiai bajnok?" - tette fel a kérdést a lap, majd belátták, hogy van az éremnek egy másik oldala is.

Több érintett edzővel beszélve kiderült, ők is ismerik, elfogadják a sport mindenkori alapvetését: a győztes mindent visz, a győztesnek mindent szabad, a győztesnek minden kérését teljesíteni kell. Katinka mindent megérdemel, ez nem is kérdés" - írták.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.