Újra ott lesz a Schumacher név az autóversenyzésben

Forrás: AFP/Orlando Kissner -
Forma-1 Michael Schumacher Bernie Ecclestone
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hiszen az autóversenyzés szinte nem is ugyanaz a Schumacher név nélkül. Most úgy tűnik, hogy hamarosan ismét a versenyzők között tudhatjuk a rangos nevet. 

Bernie Ecclestone a kisebbik Schumacher háta mögé állt. A Forma-1 legprofibb vezetője úgy gondolja, hogy a régebbi, illetve jelenlegi világbajnokok, Jenson Button, Nico Rosberg után érdemes elgondolkodni a kis Mick Schumacheren, hiszen benne van a jövő.

Mik Schumacher jó esélyekkel léphet apja nyomdokaiba Forrás: AFP/Orlando Kissner

"Jót tenne a Forma-1-nek, ha a Schumacher név újra felmerülne. Ha csak megközelítőleg olyan jó, mint az apja, akkor már megérte, nem?" – nyilatkozta a 86 éves üzletember a SportBildnek.

A 17 éves Mik jó úton halad, ha a hétszeres világbajnok F1-es pilóta apja nyomdokaiba szeretne lépni. Tavalyi jó Forma-4-es szériája után áprilistól már a Forma-3-ban mutathatja meg tudását.

Ecclestone durva beszólással illette Button és Rosberg visszavonulását:

"Boldog vagyok, hogy saját döntésükből tudtak visszavonulni. A régi időkben más okokból veszítettünk el pilótákat. Mert balesetekben meghaltak."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.