Divattörténelmet írt a világsztár énekes – 10 érdekesség a 30 éves Harry Stylesról

British singer and actor Harry Styles arrives on September 5, 2022 for the screening of the film "Don't Worry Darling" presented out of competition as part of the 79th Venice International Film Festival at Lido di Venezia in Venice, Italy.
Tiziana FABI / AFP - AFP
születésnap Harry Styles érdekesség Világsztár
Szupersikeres együttese vesztesekből alakult, herceg helyett pedig inkább férj lett, testét pedig elborítják a tetkók. Harry Styles volt az első férfi, aki szerepelt az amerikai Vogue címlapján.

 

Nők között nőtt fel

Harry Styles az angliai Redditch városában jött a világra 1994. február 1-én, háztartásbeli anya és pénzügyi területen dolgozó apa gyermekeként. A szülei hétéves korában elváltak, és ugyan az édesanyja később még kétszer újraházasodott, Styles igazából két nő, az anyja és a nővére társaságában nőtt fel, ez pedig szerinte alaposan meghatározta a másik nemhez való viszonyát.

 

Eszkimó pékként telt a tinikora

Középiskolában a barátaival megalakították a White Eskimo (Fehér Eszkimó) nevű zenekart, amivel megnyerték a városi tehetségkutató versenyt is. A zenélés és a suli mellett dolgozott is, egy helyi pékségben vállalt részidős diákmunkát.

 

Vesztesekből alakult a szupersikeres együttese

2010-ben benevezett a brit X-Faktor tévés tehetségkutatóra szólóelőadóként, de nem jutott túl sokáig. Viszont négy másik kieső sráccal együtt megalakították a One Direction zenekart az X-Faktor-főnök Simon Cowell javaslatára, és ugyan a műsort ilyen felállásban sem tudták megnyerni, de később világhírű zenekar lett belőlük, több mint 70 millió eladott albummal és 137 slágerlistás első hellyel világszerte.

Liam Payne (L), Zayn Malik (2nd L), Niall Horan (C), Harry Styles (2nd R) and Louis Tomlinson (R) of One Direction at the MTV Video Music Awards August 25, 2013 at the Barclays Center in New York.
Négy másik kieső sráccal együtt megalakították a One Direction
Forrás: STAN HONDA / AFP

Rekordokat döntött a szólóalbumával

Styles 2017-ben adta ki a nevét viselő első szólóalbumát, amit óriási várakozás övezett a rajongók részéről. Ez pedig több rekordhoz is vezetett: 55 országban állt a toplisták első helyén, és a valaha volt legnagyobb első heti bevételt könyvelte el a brit férfi előadók első lemezei között.

 

Ismeretlenül választották ki filmszerepre

Egy ideje már nem csak énekesként, de színészként is tevékenykedik. Az első alkalommal Christopher Nolan híres háborús filmjében, a Dunkirkben bukkant fel a mozivásznon, és a rendező utólag bevallotta, hogy egyáltalán nem tudott Styles zenészi hírnevéről, amikor több ezer jelentkező közül őt választotta ki a szerepre.

Herceg helyett inkább férj lett

A kis hableány nemrég mozikba került élőszereplős feldolgozásában felkínálták a férfi főszerepet Harry Stylesnak, de ő a koncertkörútja miatt nem tudta vállalni a hosszú forgatást, és inkább valami sötétebb, drámaibb szerepre vágyott, mint egy éneklő herceg. Ezt meg is kapta a Nincs baj, drágám révén, amiben egy titkokkal teli kisvárosba érkező fiatal férjet játszott.

Harry Styles testét elborítják a tetkók

18 évesen szerezte az első tetoválását, azóta pedig megszállottja lett a műfajnak. Jelenleg már több mint 60 különféle minta díszíti a testét, a legfeltűnőbb közülük egy hatalmas pillangó a mellkasa alatt.

Harry Styles-65th Annual Grammy Awards - Arrivals
Elborítják a tetkók
Forrás: AFP

Kétszer annyi mellbimbója van, mint neked

Már ha neked két mellbimbód van. Styles ugyanis a polythelia nevű jelenséggel él együtt, ami azt jelenti, hogy valakinek a szükségesnél több mellbimbó alakul ki a testén. Ezek általában nem néznek ki ugyanúgy, mint a normál mellbimbók, gyakran nagyobb anyajegynek is gondolják őket.

 

Az olvasás a hobbija

Igazi könyvmoly, amikor csak teheti, a kedvenc szerzői köteteit bújja. Közülük Charles Bukowski az elsőszámú favorit, aki két dalát (Woman és Only Angel) közvetlenül is ihlette, mellette pedig Murakami Harukit, Alain de Bottont és Lisa Taddeót olvas legszívesebben.

 

Divattörténelmet írt

Híres a stílusos öltözködéséről, és a Gucci divatházzal több alkalommal is működött már együtt. 2020 decemberében ő szerepelt az amerikai Vogue címlapján, ezzel pedig az első férfi lett, aki szólóban odakerülhetett.

Harry Styles Gucci pour une collection capsule à son nom, "Harry Styles x Gucci"
Harry Styles 
Forrás: Gucci via Bestimage/Harry Styles 


 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.