gazdagság vagyon Forbes lista sportolónő teniszcsillag
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Forbes elkészítette az idei év legjobban megfizetett női sportolóinak listáját. A dobogós helyeken csak teniszezők foglalnak helyet. Íme, a jegyzék.

A lista élén Maria Sharapova áll. Az orosz teniszező vagyona 29 millió dollárt tesz ki. Nem először szerepel a jegyzékben. A második leggazdagabb Serena Williams. Venus Williams húgának számláján 20 és fél millió dollár van.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Maria Sharapova

A harmadik helyre szintén egy teniszező került: a kínai Li Nia vagyonát több mint 18 millió dollárra becsülik. Victoria Azarenka fehérorosz teniszező már lecsúszott a dobogóról, ő a negyedik. Ötödik az amerikai Danica Patrick autóversenyző, pontszerző, hatodik helyen pedig a dél-koreai korcsolyázó, Kim Yuna végzett. A további sorrend így alakul: hetedik a dán Caroline Wozniacki, nyolcadik a lengyel Agnieszka Radwanska, kilencedik a szerb Ana Ivonovic, és végül a tizedik az amerikai Paula Creamer. Mindannyian teniszcsillagok.
Ahogy a Life.hu is megírta, a Forbes legutóbb a legbefolyásosabb hírességeket is rangsorolta, ahol Oprah Winfrey végzett az első helyen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.