60 éves a mindenkit megnevettető színész

színész filmcsillag hatvan humorista Robin Williams születésnap
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szinte hihetetlen, hogy idén július 21-én ünnepli 60. születésnapját mindannyiunk nagy kedvence, Robin Williams.

A Chicagóban egyedüli gyerekként felnőtt Robin Williams sokszor azzal szórakoztatta magát és családtagjait, hogy komédiásokat utánzott. A gimnáziumi évei alatt Kaliforniában telepedtek le, de Robin már ekkor megtalálta számításait: mire leérettségizett, a legnépszerűbb és a legviccesebb tanulónak számított, aki előtt osztálytársai szerint is a legsikeresebb jövő állt.

AFP
AFP


A gimnázium után politológiát tanult, és többször fellépett rendezvényeken, valamint a helyi pubokban egyedülálló improvizációs humorával szórakoztatta a közönséget. Olyan nagy sikert hoztak neki ezek a szereplései, hogy saját sorozatot kapott, ami 1978-tól 1982-ig ment. A címe Egy úr az űrből ("Mork & Mindy") volt. Szélesvásznon először a Popeye című filmben volt látható 1980-ban, majd drámai oldalát csillogtatta meg 1982-ben, a Garp szerint a világban. Csillaga akkor emelkedett a legmagasabbra, amikor a Jó reggelt, Vietnam!-ban lemezlovast alakított. Ekkor kapta meg első Oscar-jelölését is. Később több sikeres mozifilmben is szerepelt, mint például a Holt költők társasága, az Ébredések, vagy a Mrs. Doubtfire. 1997-ben a Good Will Huntingban hozta élete talán legnagyobb alakítását, amiért a következő évben megkapta a legjobb mellékszereplőnek járó Oscart.

Az 1980-as években túljutott egy komoly drogfüggőségen, azután elvált első feleségétől, akitől egy gyermeke született. Később első fia dajkáját vette el, aki azóta a menedzsere s egyben Williams második fiának és első lányának édesanyja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.