zenei fesztivál Sziget Fesztivál drogelvonó alkoholizmus London énekesnő Amy Winehouse
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az ötszörös Grammy-díjas énekesnőt szombaton délután holtan találták londoni otthonában.

AFP
AFP


Az énekesnő Camden téri lakásához helyi idő szerint szombat délután fél négy magasságában riasztották a mentőket, ahol rátaláltak Amy élettelen testére a saját ágyában - adta hírül a Daily Mail. A tragédia pontos okait még nem közölte a rendőrség, de meg nem erősített információk szerint alkoholmérgezés okozhatta az énekesnő halálát. A Daily Mail információi szerint Amyt látták péntek este kábítószert vásárolni londoni háza körül. A People magazin azt is tudni véli, névtelen informátorra hivatkozva, hogy az énekesnő kokaint, heroint, ketamint és ecstasy-t is vásárolt egy dealertől. A kiérkező rendőrők azonban nem találtak kábítószert a lakásban.

Forrás: AFP
Forrás: AFP


Amy Winehouse évek óta küzdött alkohol és drogproblémákkal, emellett a tüdeje is veszélyben volt - 2008-ban, amikor váratlanul kórhába került, az orvosok tüdőtágulást állapítottak meg nála. Többször járt elvonón, de ezek a próbálkozások mindig kudarcba fulladtak. Az énekesnő nálunk is fellépett volna augusztusban a Sziget Fesztiválon, de néhány héttel ezelőtt a menedzsmentje lemondta idei összes koncertjét.

Amy a múlt hét elején még színpadra állt egy dal erejéig keresztlányával, Dionne Bromfield énekesnővel a londoni ITunes fesztiválon, ahol a Mama Said című szám alatt inkább már csak táncolt, és nem nagyon énekelt. Ez volt az utolsó szereplése közönség előtt...

"Levegőt sem kapok"

Bár nem volt titok önpusztító életmódja, az énekesnő halálhíre megrázta a zenészvilágot. A haláláról szóló hírek, klipjei és koncertfelvételei elárasztották a közösségi oldalakat, és számos zenész, korábbi producer, rádiós műsorvezető, zenei újságíró, színész is hangot adott megrendülésének. "Még levegőt sem kapok, annyira zokogok" - írta például az egyik közösség oldalon Kelly Osbourne, aki bevallása szerint egyik legjobb barátját veszítette el.

Az énekesnő édesapja New Yorkba tartó repülőgépének landolásakor szerzett tudomást lánya haláláról, mivel szombaton délután éppen az Egyesült Államokba tartott egy jazz fesztiválra. Amy Winehouse 27 éves volt.

Tóth Vera üzent az érte aggódó barátainakhttp://www.life.hu/legykepben/napifriss/20110723-toth-vera-nem-omlott-ossze-csak-kimerult-de-mar.htmlPuskás Peti feladja itthoni karrierjét?http://www.life.hu/legykepben/napifriss/20110722-puskas-peti-londonban-folytatna-eletet-feladna-itthoni-karrierjet.htmlAmy Winehouse: "Nem megyek rehabra!" - Terézanyu írásahttp://www.life.hu/sztarszerzok/20110707-amy-winehouse-csak-legyen-mindig-keznel-pia-terezanyu-irasa.htmlAmy Winehouse lemondta idei összes koncertjéthttp://www.life.hu/legykepben/napifriss/20110620-amy-winehouse-teljesen-szetcsuszott-a-szerbiai-koncerten.htmlGombos Edinát és családját életveszélyesen megfenyegették!http://www.life.hu/tested-lelked/20110722-gombos-edinat-megfenyegettek-az-aktiv-musorvezetoje-bevallotta-hogy-a-tv2.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.