Nem kap vízumot Ausztráliába a nőverő Chris Brown?

Forrás: AFP/Gabriel Olsen -
Chris Brown nők elleni erőszak Ausztrália
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Valószínűleg nem kap vízumot Ausztráliába a nőverő Chris Brown Grammy-díjas amerikai rhythm & blues énekes - értesítette őt csütörtökön az ausztrál kormány, amely a párkapcsolati és családon belüli erőszak elleni első politikai intézkedéseként 100 millió ausztrál dolláros (19 milliárd forint) kampányt jelentett be.

A zenészdecemberre hirdetett ausztrál turnéja is elmaradhat. A Getup! nevű aktivistacsoport kérte a kormányt, hogy akadályozza meg a Brown-koncerteket, mert az énekes 2009-ben súlyosan bántalmazta akkori barátnőjét, Rihanna barbadosi énekesnőt. Ezért el is ítélték, és mivel a próbára bocsátás feltételeit sem teljesítette maradéktalanul, tavaly börtönbe került.

Forrás: AFP/Gabriel Olsen

A múlt héten hivatalába lépett Malcolm Turnbull ausztrál kormányfő nőügyi minisztere, Michaelia Cash az abc.net-nek elmondta, a bevándorlási miniszter megfontolja, helyes lenne-e Brownnak vízumot adni. "Nem tudom előre megmondani, hogyan dönt a miniszter, de azt igen, mi az én javaslatom. Meg kell érteni, hogy ha valaki családon belüli erőszakot követ el, majd világ körüli turnéra indul, lesz ország, amelyik nem engedi be. A mi kormányunk nem fél nemet mondani" - közölte Cash.

Az ausztrál bevándorlási törvény alapján megtagadható a vízum azoktól, akiknek "súlyosan büntetett előélete" van, ebbe beleértendők azok is, akik 12 hónapos vagy annál hosszabb börtönbüntetést kaptak. Brown felfüggesztett büntetése beleesik ebbe a kategóriába. Februárban Floyd Mayweather világhírű boxoló sem kapott ausztrál beutazási vízumot büntetett előélete miatt, melyben kéthónapos börtön is szerepel volt barátnője megverése miatt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.