Wolf Kati: Adminisztratív okokból nem vettem fel a férjem nevét

Forrás: Istvan Ruff -
Sztárban sztár név család karrier Wolf Kati
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Wolf Kati hétről hétre elkápráztat minket tehetségével és humorával a Sztárban sztár színpadán. Az énekesnő végre elárulta, melyik is a valódi arca, a korábban mutatott komoly előadóé vagy a vidám anyukáé.

Vuk dala, X-Faktor, Eurovízió, Kína és Sztárban sztár. Ez az öt lépés határozza meg az életedet?

A legfontosabb lépést kihagytad, a két gyermekemet. Ha a karrieremet nézzük, és nem az életutamat, akkor valóban ezek az eddigi főbb állomásaim. A Vuk abból a szempontból volt a központja az egésznek, hogy zenészcsaládban születtem, és hétévesen eldőlt, hogy énekléssel szeretnék foglalkozni. Énekelgettem, találkoztam stúdióval, kamerával, tévével, rádióval, és éreztem, hogy biztosan a színpad az én világom. De még sokat kellett várni a tehetségkutatóig. Hiába énekeltem már, befutni az más dolog. Ahhoz kell a televízió és a média, ezek nélkül nem megy.

TV2

A tehetségkutató vagy az eurovíziós dalfesztivál rakta fel a pontot az i-re?

A tehetségkutatóval csak kapsz egy esélyt, amivel vagy tudsz élni, vagy pedig nem. Az Eurovízió nálam pont jó időben érkezett, hisz akkor jöttem ki a Szerelem, miért múlsz? című dallal, ami már a verseny előtt is nagyot robbant. Erre mondják, hogy jól álltak a csillagok, és csak úgy sodorta az eseményeket az élet. Ez a dal bebástyázta itthon a dolgaimat. Ez volt 2011-ben, végre elindult a pálya, amire vágytam.

Pont ekkor mentetek ki Hongkongba…

Magától az ember sohasem állna meg pihenni. Ha nem hozza úgy az élet 2013-ban, akkor én sem tartok szünetet. Pedig nagyon jót tett. Pont annyi volt az a szűk év, hogy tudjam ugyanott folytatni, ahol abbahagytam, viszont kipihentem magam. Feltöltődve jöttem haza tavaly nyár elején. Megint belevetettem magam a munkába, majd érkezett a felkérés a Sztárban sztárra.

Ismerted a műsort?

Néztem az előző két évadot, nagyon vágytam ebbe a műsorba. Aki színpadra készül, abban biztos van valami bohóckodás, magamutogatás. Az ember a tévé képernyője előtt azt gondolja, hogy milyen jól meg tudná oldani a feladatot. De ha ott vagy, akkor néha bizony nagyon nehéz.

Forrás: TV2

Jól veszed az akadályokat, mintha erre születtél volna

Úgy indultam neki, hogy leginkább jól akarom érezni magam. Már annyi pontozós, zsűris, közönségszavazatos műsorban szerepeltem. Végre ennek a műsornak nincs tétje, mint egy eurovíziós dalválogatónak, ahol az ember saját magát viszi vásárra. Ott azt méreted meg, ami a te gyermeked, a te terméked. Itt csak ökörködünk. Azért jó a műsor, mert nemcsak az élvezi, aki nézi, hanem az is, aki benne van. Úgy tudod csinálni, hogy kicsit vagy nagyon röhögsz magadon. Amikor Varga Viktor bőrébe bújtam, egy hétig nevettem. Ahányszor elkezdtem próbálni, máris szórakoztam rajta.

Még mi jöhet? Az Eurovíziónak nekifutnál még egyszer?

Nem szoktam előre eldönteni hosszú távon dolgokat, mindig csak egy kicsit, amihez épp kedvem és energiám van. A hosszú távú cél az, hogy ezt az állapotot, amiben most élek, huzamosan fenn tudjam tartani. Nagy dolog, hogy kétgyerekes család mellett tudom ezt a szakmát csinálni, ehhez kell az a háttér, aki ezt segíti és engedi. Olyan 5 és 10 éves gyerek, aki nem otthon nyekereg, mert éppen nem velük vagyok, hanem drukkolnak és velem szórakoznak. Ha sikerül a normál, hétköznapi családanya életét élni, plusz tudom működtetni a karrieremet, koncertezem, mi mást akarhatnék még?

Csak egy dalod volt, ami berobbant.

Ki ne akarná megcsinálni élete slágerét, és nekem ez az volt. Tudtuk, hogy nehéz lesz überelni, de gyártani kell a dalokat. Született pár erős, amit játszottak a rádiók, de olyan is akad, amit visszadobtak. Erre nincs recept, mi működik, és mi nem. Még azt sem mondhatom, hogy egyetlen szerzőm dalai tetszenek a közönségnek. Amit kiadok a kezemből, arra mindig büszke vagyok.

Forrás: TV2

Külföldre nem is jutnak el a dalaid. Nem bánod?

Nem, az Eurovízió egy óriási buli, akkor és ott. De fél perc múlva már nem érdekes. Ez nem azt jelenti, hogy Európa megismert, egy Eurovízióval nem lehet berobbanni. Akkor látnak a tévében, tetszik nekik, vagy nem a produkciód. Kétgyerekes anyukaként mit akarhatok még? Örülök, hogy össze tudom egyeztetni az itthoni dolgokat. Azt nem tudom elképzelni, hogy felülök a repülőgépre, és végigjárom Európát. Nekem ez nem fér bele. Ez se nekem, se a családomnak nem lenne jó. Ha választanom kellett volna, akkor biztosan a családot választom. Most már nagy a szám, mert összejött a karrierem is, de egyértelműen inkább azt dobja el az ember, mint a családját. Bennem erős az anya- és feleségvonal. Szerencsésnek gondolom magam, hogy tudom működtetni a kettőt.

A lányaid hogy viselik, hogy hétfőnként az édesanyjuk a téma az iskolában?

A gyerek sok mindent elvisel, ha előre megbeszéled vele, és felkészíted rá. Amikor megkapom a jövő heti feladatot, akkor megmutatom nekik az aktuális klipet, átbeszéljük. A 10 éves lányomnak nehezen vette be a gyomra, hogy milyen ronda szakállas manussá váltam, amikor Varga Viktort adtam elő. Csak csukott szemmel tudta végignézni a produkciómat.

Te alapból vicces vagy?

Az, hogy a négy fal között elröhögcsélünk a lányokkal, az egy dolog, de az emberekben rólam egy sokkal merevebb kép él. Tudtam, hogy az lesz a legjobb az egészben, hogy ezt lerombolhatom, megmutathatom,

A férjedet tényleg titkolod?

A fotókon valóban nem áll mellettem. Amikor elindultam a pályámon, akkor megbeszéltük, hogy ki mit szeretne magából megmutatni. Neki egyértelmű volt a kérése, hogy nem szeretne szerepelni. Mindig ott van mellettem, eljön a műsorokba, de nem vállal címlapokat és közös fotókat. Ez nem az ő élete. Belefolyik a szakmámba, sokszor kérek tőle tanácsot, mindig együtt döntünk a családi és zenei dolgokban, és a karrieremet illetően is jó meglátásai vannak. Mint civil szem és fül teljesen másképpen látja a dolgokat, mint én vagy a szüleim, akik szintén zenészek. Az ember a magánéletére nagyon vigyáz. Hogy egyben maradjon egy kapcsolat, ahhoz naponta tenni kell, az is egy meló. Sohasem tudod, holnap mi történik.

Forrás: TV2

Jól tetted, hogy elmentél vele egy évre?

Ő is rengeteget tesz azért, hogy nekem itthon működjön a karrierem. Ő az a férfi, aki segít, és tudomásul veszi, hogy szombat esténként nem vagyok otthon. Részéről is sok dologgal, kompromisszummal jár, hogy énekesnő lettem. Amikor elém állt, hogy elmehetnénk Hongkongba, és kérte, döntsem el, hogy hajlandó vagyok-e, bennem nem volt kérdés. Sőt örültem neki, hisz úgy éreztem, hogy most én adom neki vissza, amit ő tett értem. A lányok egy évre visszakapták 24 órában az anyjukat.

Miért nem vetted fel a férjed nevét?

Felvettem, de a személyimben ismét az áll, hogy Wolf Katalin. Amikor férjhez mentem, felvettem a férjem nevét, kötőjellel az enyémmel, és még volt egy második nevem is. Aztán rájöttem, hogy akár egy dél-amerikai sorozatsztár is megirigyelheti a hosszúságát. Kezelhetetlen volt, sőt amikor repülőre ültem, nem akartak felengedni, mert más volt az útlevelemben, engem meg simán Wolf Katinak ismertek. Rájöttem, hogy hülyeség, nem a nevét kell átvenni. Úgyhogy visszaegyszerűsítettem,

Forrás: TV2

A gyerekeid nem szeretnének követni a pályádon?

Megfordult a fejükben, hogy követnek a pályán, de még annyira gyerekek. Vigyázok rá, hogy ne az én életemet akarják élni. Szigorúan betartom, hogy látniuk kell a meló részét is. Minden reggel felkelés után zombi vagyok. Amikor vidáman jönnek ébreszteni, akkor elmagyarázom, hogy anya három órával ezelőtt feküdt le, mert miután ők elaludtak, még elmentem táncpróbára, stúdióba. Ne csak a csillogó világot lássák, ami a munka 20 százaléka. A másik 80 százalékról is kell, hogy tudjanak, különben elferdült képük lesz az egész világról. Lássák, ez nem magától jön, minden munkának van egy bánya része.

Az orrodat nem akartad soha megműttetni?

Tizenhat évesen igen, amikor tomboltak a hormonjaim, és az orrom évekkel hamarabb nőtt meg, mint a fejem többi része. Akkor én is ki voltam borulva. Barbra Streisand adott erőt, amikor láttam, hogy ez a nő bevállalja az orrát, sőt büszkén viseli! És elkezdtem rátarti lenni, hogy nekem ekkora van, és ezzel milyen jól nézek ki. Arról nem is beszélve, hogy ha valaki ezt szétfaragná, akkor a hangom is megváltozhatna. Én igyekszem jó példa lenni ebben is a gyerekeimnek. A magunk hibáit ugyanúgy el kell tudni fogadni, mint a másik emberét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.