10 év után otthagyja a Budapesti Operettszínházat Szabó Dávid

Forrás: Facebook/Szabó Dávid -
Szabó Dávid Budapesti Operettszínház
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
 A színházi évad közepén állt fel a teátrum egyik legnépszerűbb énekes-színésze.

"Nagyon szép éveket töltöttem az Operettszínháznál, hálás vagyok az elmúlt több mint tíz évért, ebben a társulatban váltam felnőtté. Most azonban olyan lehetőségek nyíltak meg előttem külföldön, amelyekre nem tudtam nemet mondani. Szeretném megvalósítani az álmaimat, azért hoztam meg ezt az egyáltalán nem könnyű döntést" – indokolt a Blikknek Dávid, aki több darabban is főszerepet játszott.

Forrás: Facebook/Szabó Dávid

Nemcsak a kollégák, hanem Lőrinczy György, a Budapesti Operettszínház főigazgatója is megdöbbent színésze döntésén, ugyanis Dávid a teátrum egyik legfoglalkoztatottabb embere volt. Azt is nehezményezi, hogy a fiatal sztár az éved kellős közepén távozik.

"Az egyik főszerepet játszotta volna a legújabb premierünkön, a Marie Antoinette-ben, amelynek a próbái jövő héten kezdődnek. A távozása nem okoz fennakadást a színház életében, hiszen Kerényi Miklós Gábor művészeti vezető szép számmal nevelt ki tehetséges fiatalokat, így Kocsis Dénes, Bálint Ádám és Angler Balázs veszi át Dávid jelenlegi szerepeit" – tette hozzá.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.