Elton John és J. K. Rowling is a legadakozóbb sztárok közé tartoznak

Forrás: AFP/Jens Nřrgaard Larsen -
adakozás adomány Elton John J. K. Rowling sztár
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Gondoltad volna? A Harry Potter könyvek írója és Elton John is azok közé a sztárok közé tartozik, akik a leginkább segítenek másokon. Rowling tavaly például 10 millió fonttal, míg Elton közel 30 milló fonttal támogatta a rászorulókat. 

A brit The Sunday Times minden évben összeállítja azoknak a listáját, akik legalább egymillió fontot, azaz

375 millió forintot áldoztak személyes vagyonukból jótékonysági célokra.

Elton John is szerepel a listán Forrás: AFP

A 2015-ös adományozók listáját nemrég hozták nyilvánosságra, és olyan neveket tartalmaz, mint Brian May -aki egyébként nemsokára Magyarországra is ellátogat -, a Sainsbury család, David Beckham, Jamie Oliver, és persze a már említett J. K. Rowling és Elton John.

J. K. Rowling Forrás: AFP/Jens Nřrgaard Larsen

Mindenesetre a legnagyvonalúbbnak Elton John bizonyult a 28 millió fontos adományával, őt követi Rowling a 10 millióval, ám a legelső helyet 220 millió fonttal a Sainsbury család, az egész országot behálózó Sainsbury’s szupermarketlánc alapítója érdemelte ki - írja a The Guardian.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.