8 milliárdot ért volna Mariah Carey házassága

házasság válás vagyon Mariah Carey énekesnő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A popdíva házassági szerződése felfoghatatlan összegekről mesél.

Mariah Carey és kedvese, James Packer 2015 tavaszán ismerkedtek meg, majd idén januárban eljegyezték egymást. Az ősz kezdetén még a márciusra tervezett esküvőt szervezték, illetve az ehhez fűződő házassági szerződést. Azonban most szeptemberben már véget is ért a románc, egy utazás közben. Görögországi hajótúrán vettek részt, ahol olyan hevesen összevesztek, hogy azon nyomban szakítottak egymással.

Állítólag James más egyéb dolog mellett soknak találta azt az 50 millió dolláros, azaz

14 milliárd forint összegű végkielégítést,

amelyet az énekesnő válás esetén igényelt volna. Packer ugyanis úgy kalkulált, hogy 5 év házasságot követő válás esetén 30 millió dollárt, vagyis 8,3 milliárd forint végkielégítést ad a popdívának. – tudta meg a TMZ hírportál. Emellett az üzletember azt is nehezményezte, hogy szerinte Mariah túlságosan közeli viszonyba került az egyik táncosával, a 33 éves Brian Tanakával.

Mariah Carey James Packer Forrás: AFP/2015 Getty Images/Dimitrios Kambouris

A száz oldalas házassági szerződésen túl olyan elektronikus levelek is napvilágra kerültek, melyekben az ausztrál business man az ügyvédjeivel számolgatta a tervezet különböző részleteit. A levelekből az is kiderült, hogy a 46 éves énekesnő vásárlási kerettel ellátott

hitelkártyát is kapott volna shoppingolásra,

melynek keretösszege James szerint még megegyezés tárgyát képezte volna.

A szerződés vázlata arra is kitért, hogy a férj magángépe csak akkor köteles a feleség, illetve annak gyermekeinek rendelkezésére állnia, amennyiben azt a 49 éves üzletember indokoltnak találja. A házassági szerződésben az is benne foglaltatik, hogy a 250 ezer dollárt meghaladó értékű ékszerek és értéktárgyak csak akkor tekinthetőek ajándéknak, ha azt Packer külön írásba foglalja, addig nem. Az exvőlegény már így is tetemes összeget bukott az ajándékvásárlással, hiszen a 10 millió dolláros, azaz

2,8 milliárd forintot érő eljegyzési gyűrű

már Carey birtokában marad. Ráadásul Mariah azt is szeretné, ha James rendezné a kaliforniai villa bérléséből származó kb. 70 millió forintos fennmaradó költséget. Az énekesnő nem sokat habozott a szakítás után, már több szemtanú is látta őt egy 13 évvel fiatalabb férfi társaságában.

Mariah Carey Forrás: AFP/2016 Getty Images/Ethan Miller

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.