Így búcsúznak a kollégák, barátok Székhelyi Józseftől

Forrás: MTI/Kallos Bea -
halál kolléga gyász Székhelyi József
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kollégák és barátok emlékeztek meg a közösségi oldalakon a tegnap elhunyt Székhelyi Józsefről.

Tegnap 71 éves korában elhunyt a régóta tüdőrákkal küzdő Székhelyi József. A legendás magyar színész halálhíre az egész országot megrendítette. A kollégák, barátok szívszorító sorokkal búcsúznak tőle a közösségi oldalakon.

Nagy Sándor

"Elkéstem... Elment... Voltam ma bent Nàla... Ha 15 perccel hamarabb érek oda, még él... Ott feküdt az àgyàn... Megsimogattam az arcát, jó utat kívántam Neki és elköszöntem... Isten áldjon az utadon drága Jocóbácsi, drága "Apa"... Köszönök minden mondatot, minden ölelést, és minden együtt töltött pillanatot... Szeretlek és ez soha nem múlik el."

Csonka András

"Az élet gyönyörű. Az élet szemét, rohadt és kegyetlen. Elvette tőlünk Székhelyi Jocót. Soha nem láttam még senkit, aki ennyire fittyet hányt a ráknak! Úgy tett, úgy élt, mintha ez egy kellemetlen közjáték lenne. Hiszen neki még dolga van. Nem gyöngülhet el, a kislányát iskolába kell vinni reggelente. Soha nem láttam még, hogy valaki ennyire a munkába meneküljön a fájdalmai, a gyötrődései elől. A színpad szó szerint életben tartotta Őt, amíg lehetett. A világnak fogalma sincs, kit veszít most el. Nem csak egy óriási színészt, hanem egy varázslatosan bölcs, végtelenül szeretetteljes, jó embert is."

Farkasházi Réka

Ez most nagyon fáj. Egy kicsit nekem is volt a papám. Egyetlen darabban. Egy kicsit kaptam belőle. Nagyon szerettem. Istenem!"

Veiszer Alinda

"10 éves lehettem, amikor találkoztunk a Madách Kamara előtt. Alig mertem köszönni neki, végül erőt vettem magamon. Elképesztően kedvesen üdvözölt ő is. Szegeden elkerültük egymást, de pár hónapja személyesen találkoztunk. Oda ült mellém, megfogta a karom, és arról beszélt, hogy szeret. Olyan természetesen tette ezt, mintha a nagypapám lenne. Aztán panaszkodott kicsit, hogy eltűnt a karizma, micsoda dolog ez. Kicsit nevettünk ezen, de keserédes pillanat volt. Az Élet Menetén már régi ismerősök voltunk. Nem mulasztott el egyetlen alkalmat sem, hogy rám mosolyogjon, én sem, hogy bíztassam, hogy gratuláljak a szerepléséhez. Olyan nagy kár, hogy ezt nem tehetem meg többször, de rövid ismeretségünkből ezt a nagyapai szeretetet viszem magammal, így fogok emlékezni Székhelyi Józsefre."

Tompos Kátya

"Drága Jocó bácsi, nyugodj békében. Kívánom, hogy úgy szeressenek odafent, mint ahogy Te szerettél minket! Nagyon fogsz hiányozni."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.