Bírságot szabott ki a Rádió 1-re Balázsék miatt az NMHH

balázsék Rádió 1 szexualitás NMHH bírság
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Balázsék című műsor bírságot kapott egyik adásuk miatt: a halmozottan megjelenő szexuális utalásokkal volt baj.

A Balázsék című műsort állampolgári bejelentés alapján vizsgálta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH), és úgy találták, hogy annak rossz volt a korhatár-besorolása. A tavaly szeptember 11-én sugárzott adás miatt szabtak ki 350 ezer forintos bírságot a Rádió 1-re. A médiaszolgáltató ugyanis 12 éven aluliaknak nem ajánlott kategóriába sorolta a reggeli műsort, azonban a tartalma alapján a 16-os kategóriába kellett volna sorolni, tehát reggel nem is lehetett volna sugározni.

Rossz volt Balázsék műsorának korhatár-besorolása Fotó: Adrián Zoltán - Origo

Főleg

a halmozottan megjelenő szexualitásra való utalásokkal volt probléma,

a jogsértés pedig különösen súlyos, hiszen széles körben elérhető műsorszámok befolyásoló hatása kifejezetten jelentős, és

a média által felkínált modelleket a serdülők kritika nélkül hajlamosak befogadni,

a besoroláskor pedig az érintett korosztály legfiatalabb tagjaira, tehát ez esetben a 12 évesekre is figyelemmel kell lenni. A 12-14 éves korosztály feltehetőleg nem tudta megfelelően értelmezni a hallottakat – írja az NMHH.

Vajna Timi a repülőről posztolt Andy Vajna urnájávalhttp://www.life.hu/sztarok/20190214-vajna-timi-a-repulorol-posztolt-andy-vajna-urnajaval.htmlVajna Timi elindult repülővel Los Angelesbe Andy Vajna hamvaival. TV + SztárokOrigoHosszú Katinka tagadta, hogy vitái lennének az úszótársaivalhttp://www.life.hu/sztarok/20190214-hosszu-katinka-tagadta-hogy-vitai-lennenek-az-uszotarsaival.htmlImmár szent a béke Hosszú Katinka és úszótársai között. Korábban a konditerem-használaton vitáztak a sportolók. TV + Sztárok--Bradley Cooper megnevettette Vilmos herceget a BAFTA-gálánhttp://www.life.hu/sztarok/20190214-bradley-cooper-megnevettette-vilmos-herceget-a-baftagalan.htmlA BAFTA-gálán beszélgetett egymással Bradley Cooper és Vilmos herceg a Csillag születik című filmmel kapcsolatban. A színész mély benyomást tett a hercegre, meg is nevettette. TV + Sztárok--Egy Instagram-hiba miatt veszítettek el több millió rajongót a világsztárokhttp://www.life.hu/sztarok/20190214-egy-instagram-hiba-miatt-veszitettek-el-tobb-millio-rajongot-a-vilagsztarok.htmlTöbb millió rajongót veszítettek el a világsztárok az Instagramon: most kiderült, miért. TV + Sztárok--Liptai Claudia és férje, Pataki Ádám csak úgy ragyogtak a Kölcsönlakás premierjénhttp://www.life.hu/sztarok/20190214-liptai-claudia-es-ferje-pataki-adam-csak-ugy-ragyogtak-a-kolcsonlakas-premierjen.htmlLiptai Claudia és férje, Pataki Ádám is részt vettek a Kölcsönlakás című film premierjén. TV + SztárokOrigoZaklatták a Jóban Rosszban sztárját, Nagy Katalinthttp://www.life.hu/sztarok/20190214-zaklattak-a-joban-rosszban-sztarjat-nagy-katalint.htmlZaklatás áldozata lett a Jóban Rosszban sztárja, Nagy Katalin. TV + Sztárok--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.