Dunai hajóbaleset: kisgyermekét ölelve találtak rá egy koreai édesanyára az elsüllyedt Hableányon

Fotó: Polyák Attila - Origo -
Hableány holttest Dunai hajóbaleset elsüllyedt
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sokkoló jelenetnek lehettek szemtanúi a Hableány nevű hajó kiemelése után a hatóság emberei: egy édesanya holttestét találták meg, aki gyermekét szorosan ölelte magához.

Június 11-én emelték ki a Hableány nevű, tragikus balesetben elsüllyedt személyhajót. A kishajó egy szállodahajóval ütközött, minek következtében 7 másodperc alatt elsüllyedt. A hatóság emberei hosszú napokon keresztül próbáltak hozzáférni a Duna fenekén fekvő hajóhoz, eleinte sikertelenül.

A Hableány kiemelése Fotó: Polyák Attila - Origo

Miután a felszínre hozták a hajót, szívszorító, sokkoló jelenetnek lehettek szemtanúi: egy koreai édesanya holttestét találták meg, aki szorosan magához ölelte a kislányát. A baleset következtében így védte őt, nem engedte el.

Jelenleg 80 centi iszap található a hajón. A hatóság emberei nem tartják kizártnak, hogy tisztítás közben további áldozatokra bukkannak majd. Kedden, a kiemelés után 4 elhunyt testét találták meg – írta meg a Blikk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.