Karácsonyi üzenet neked - sztárszerzőinktől

karácsony idézet ünnep
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Csend van. Gyertyagyújtás és az egymásra figyelés ideje. Mindenkinek mást jelent a karácsony - sztárszerzőinknek is. A Life.hu csokorba gyűjtötte gondolataikat, amelyeket most szeretettel nyújtunk át neked.

"A karácsonynak két boldogsága van. Az egyik, hogy együtt a családom. A másik, hogy éjfélkor fölnézek az égre, mert ez az újjászületésem pillanata." (Müller Péter)

iStockPhoto
iStockPhoto

"Nekem a karácsony sokkal inkább csendet, békét jelent, mint zajt és tülekedést - könnyes mosolyt, kedves meglepetést, őszinte ölelést." (Szily Nóra)

"Engem a karácsony kettős érzéssel tölt el: egyrészt vidám ünnep, mert azt bizonyítja, hogy az emberek képesek szeretni. Másrészt szomorú, mert ezt csak két napra sűrítik össze egy éven belül." (Ritter Doron)

"Én azért szeretem a karácsonyt, mert a Jézuska hoz egy csomó új zoknit, és legalább vízkeresztig nem kell keresgélni az elveszett párokat." (Rácz Zsuzsa)

"Az utóbbi években külföldön ünnepeltem a karácsonyt. Szingapúr, Bali, Kolumbia vagy Buenos Aires karácsonyi forgatagában azt tanultam meg, hogy a világ legtávolabbi pontjain, a legszokatlanabb külsőségek között is ugyanaz a vágy él az emberekben: a Kis Herceg szavaival élve 'díszbe öltöztetni' a lelküket egy különleges esemény, az Ünnep szentségének megélésére." (Lakatos Márk)


Sztárok karácsonya - Nézd meg videónkat!

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=JWKx3Co3g3T4yhbf


"Mikor megérkeznek a fiaim, gitároznak és elénekelik a lépcsőnkön a szent énekeket, megverik az ajtónkat erősen, és megkérdezik hangosan, szinte kiabálva, hogy szabad-e az Istent dicsérni. Miután Guszti kiszól, hogy szabad, résnyire nyitja az ajtót. Ekkor kint új énekbe kezdenek, s mi velük együtt énekelünk. Én rendszerint sírva fakadok az ajtó mögött a meghatottságtól. Mikor vége a szent éneknek, kitárjuk az ajtót, beengedjük őket, és romanyelven karácsonyi köszöntőket, jó kívánságokat mondunk egymásnak." (Bódi Margó)

"Karácsony lett. A gyertyagyújtás emberséget hozhat. Hinni lehet megint. Istenben, magunkban, apánkban, anyánkban, szerelmünkben. Nem kellemetlen. Még az sem, ha csak most jut eszünkbe, hogy vannak körülöttünk néhányan, akik rendületlenül vágynak a szeretetre, hogy az megvédje őket olyan dolgok elkövetésétől, amelyeket félnek megtenni. Karácsonyi illat terjed odakint. Beszippantásra vár. Rajta hát." (Franco Marco)

iStockPhoto
iStockPhoto

"Karácsony napján még ma is képes vagyok elhinni, hogy egyszer minden jóra fordulhat körülöttünk, mert abban a meglassulásban, elcsendesedésben - amikor legtöbben a legjobbat próbáljuk kihozni magunkból - könnyebben kódolható az emberiség egyik legszebb történetének üzenete, amely amúgy egyéb naptári napokon beleveszik a sokféle mantrába, zsongásba, vakításba." (Sztankay Ádám)

"Ahogy Ady Endre írta: 'Karácsonyi rege ha valóra válna, igazi boldogság szállna a világra.' Az ünnepek legfontosabb üzenete az, hogy egy rövid időre szinte az egész világ számára a szeretet eszméje válik a legfontosabbá, ez a közös meditáció pedig csodákra képes. 1825-ben egy brit napilap azt írta: 'A felvetés, hogy a lokomotívok gyorsabban fognak haladni a hintóknál, merő képtelenség.', 1868-ban pedig letartóztattak egy férfit New Yorkban, aki állította, hogy egy készülékkel képes huzalokon át továbbítani az emberi hangot. Nem kétséges, hogy a tudomány egy ponton utoléri az emberi hitet! Idén karácsonykor te is higgy az AIDS, a rák ellenszerében, az esélyegyenlőségben, a világbékében és az örök szerelemben!" (Steiner Kristóf)

Áldott, békés karácsonyt kíván a Life.hu szerkesztősége.

Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!





Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.