sztárszerző recept sütemény
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ugye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez ezentúl Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés valóságos gasztrotúrává váljon Sztárszerzők rovatunkban, a Life.hu-n. 

Gyermekkorunk egyik kedvence és látványnak sem utolsó ez a csodás desszert. Míg leesik a hó, hólabdát készítünk.

Forrás: Lázár Chef


Hozzávalók 4-6 személyre:

A tésztához:

7 tojás
30 dkg porcukor
20 dkg liszt
7 evőkanál forró víz
1 evőkanál (cukrozatlan) kakaópor
1 csomag sütőpor
1 csipet só

A krémhez:

fél liter tej
5 evőkanál liszt
20 dkg porcukor
25 dkg vaj
1 csomag vaníliás cukor

A hempergetéshez:

kókuszreszelék

Elkészítés:

Szétválasztjuk a tojásokat, ezután a sárgáját kikeverjük a porcukorral és a forró vízzel. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a kakaóporral, majd a tojássárgás krémhez adjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a masszához keverjük. A tésztát egy kivajazott, 30x30 cm-es sütőedénybe öntjük, és 180 fokon megsütjük - kb. 20 perc. Miután megsült a tészta, még melegen kiszaggatjuk pogácsaszaggatóval, majd hagyjuk kihűlni. A krémhez a tejet és a lisztet simára keverjük, folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük, majd kihűtjük. A vajat, a porcukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük, majd összedolgozzuk a főzött krémmel. A kiszaggatott piskóta "pogácsákat" vastagon megkenjük a krémmel, majd ráillesztünk egy másik "pogácsát". A krémmel az oldalukat is megkenjük, majd meghempergetjük a kókuszreszelékben. Tálalás előtt néhány órára hűtőbe tesszük.

Elkészítési idő: 40 perc

Extra tippünk:

Ha nincs pogácsaszaggatónk a kisült alaptésztát éles késsel kockákra, háromszögekre és egyéb más formákra is vághatjuk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.