Jövőtlen ember nemigen tudja élvezni a jelenét

Forrás: Thinkstock -
halál élet feledés Müller Péter elengedés fájdalom
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat - és talán az életedet is. Müller Péter minden héten ilyen "lelki útravalót" ad. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló - 120. rész.

Villámgyorsan elfelejtem a bajaimat. Valahogy nem figyelek oda.

Azt hiszem, aki távoli célokért él, mind így van ezzel. Annyira vonzza a jövőbeli cél - elfelejti, hogy sánta. Időnként belenyilall a jelen fájdalma, eszébe jut, hogy "Juj! Most nem jó! Sőt, rossz! Fáj!" ...de aztán mégis fut tovább. És hamar elfelejti a baját.

Amíg sportoltam, a túllépésnek ez a művészete fokozottan működött bennem, gyakori élményemmé vált. Nemigen vettem észre, hogy megsebesültem. Ha fölrepedt a szemhéjam, csak onnan, hogy nem jól láttam. Nem éreztem a sebemet és hamar gyógyult.
Úgy hívtam magamban ezt, hogy a "Gyors kioldás művészete."

Forrás: Thinkstock

Lélektani oka pedig az, hogy a jövőnek élek. Még akkor is, ha látom, hogy csak egy hosszú, vaksötét alagúton jutok el hozzá. Valahonnan valahová tart az életem. Úgy is mondhatnám: szüntelen "fejlődésben" vagyok. (Mert lehet megállni, de az már visszafejlődés, a bukás kezdete.) Jövőtlen ember nemigen tudja élvezni a jelenét.

Nyugodtan leülni és boldognak lenni csak akkor tudok, ha egy biztató jövő áll előttem. Nem tudom, mi az, de legalább sejtem. Az ember: átmenő. A szó igazi értelmében csak egy átfutó pillanatig "van otthon." És a halál? - kérdezed. Természetesen az ilyen életszemlélethez az kell, hogy tudd: nincs halál. A halál is csak átmenet.

Van, aki földbirtokos. Te légy jövőbirtokos. Arcod fordítsd a Nap felé. Koromsötét éjszaka is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.