Müller Péter: Jobb megijedni, mint félni!

Forrás: Thinkstock -
félelem Müller Péter Jézus heti útravaló
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat - és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló - 147. rész.

Persze a legjobb nem megijedni, és nem félni.

De ezt mi még képtelenek vagyunk megtenni. Erre csakis egy szamuráj képes, sok évtizedes gyakorlás után. Úgy mondják: "meglephetetlen". De mi ezt nem tudjuk megcsinálni. Ezért mondom, hogy ne félj! Ha baj van, inkább ijedj meg. Jobb egyetlen pillanatodat elrontani, amikor tényleg bajban vagy, mint végigfélni az egész életedet, amikor sokszor nincs is igazi okod rá.

Forrás: Thinkstock

A félelem mindent elront. Elrontja az örömödet, a boldogságodat, s főleg elrontja a szeretetedet. Ha valakitől félünk, ha valakitől tartunk, ha valakitől függő helyzetbe kerültünk, azt nem tudjuk szeretni. Képtelenség. A félelem nem felnőtt érzés. Gyerekek félhetnek, mert még hiányzik az önállúságuk, és szolgák félhetnek, mert tartanak a gazdától. De sem a gyerek, sem a szolga nem szereti azt, akitől fél.

A lélek önmagára ébredésének első jele, hogy az ember nem fél. Senkitől és semmitől. Aki nem fél, a vizen is járni tud, akkor is, ha az nagyon mély. De abban a pillanatban, amikor félni kezd - elsüllyed. Ezért a jézusi tanács: "Ne féljetek!"

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.