Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló – 327. rész.

Ha meg akarod tudni, hogy igaz-e a barátságod vagy valódi-e a szerelmed, ne az érzéseidre figyelj, hanem arra, hogy mennyire vagy szabad benne.

Ez egy rejtett felmérés, de nagyon pontos. Csak azon a kapcsolaton van áldás, mely szabaddá tesz. Ha ugyanis szeretsz valakit, észre sem veszed, mennyi áldozatot hozol érte – mert szereted. Ez még egy szülői kapcsolatra is vonatkozik. A szeretet nem ismeri azt a szót, hogy „köteles". Annyi örömöt kap, annyi jót, hogy a „muszáj" szó láncát föloldja benne.

"Csak azon a kapcsolaton van áldás, mely szabaddá tesz"Forrás: Shutterstock

Megélhetünk valamit úgy, hogy nehéz, úgy is, hogy nagyon nehéz, de ha nem szívesen tesszük, nem szabad lélekkel, akkor abban már nincs szeretet. Ha van, akkor a nehéz nem is olyan nehéz. Akkor jó, hogy tehetem.

Azok a nők, akiket jól szeretnek: szabadok. És onnan tudom, hogy jól szeretek-e, ha a másik szabadnak érzi magát mellettem.
Gondolj utána! Nem biztos, hogy igazat adsz nekem.
De én úgy látom, hogy a jó kapcsolatok repüléshez hasonlók.
És ahhoz szabadság kell.