Müller Péter: "Az ember végső drámája mindig önmagával van"

Forrás: Shutterstock -
Müller Péter dráma magazin áldozat heti útravaló
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló Müller Pétertől.

Áldás csak azon az áldozaton van, amit szeretettel hozunk meg, örömmel. Amit kényszerből, abban fuldoklunk.

Az ember végső drámája mindig önmagával van Forrás: Shutterstock

Az ember végső drámája mindig önmagával van, és öröme jelzi vissza, hogy ez a drámája hogyan áll. A kényszermunka megnyomorítja a lelkünket, érezteti vele, hogy Igazi Valójának, önmaga lelkének szüntelen adósa. Maga ellen tesz, ha így cselekszik. Aki pedig áldozatra szorul, hálás érte és megköszöni. Aki azonban ezt kiköveteli, és meggyötri a jóakaróját, szintén önmaga ellen él. Úgy véli, baját érdemtelenül kapta és viseli. Pokollá teszi a helyzetet. Ezt hívják a kórházban rossz betegnek. De áldatlanul lehet kertet rendezni, ültetni, borozni, és sajnos gyermeket is nevelni.

Müller Péter további írásait itt olvashatod!




Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.