Roberto konyhája hagyományos gulyásleves tradicionális recept
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A gulyáslevesről az jut eszembe, hogy ez az az étel, amelyet az év bármely szakaszában készíthetünk, mindig ugyanolyan jól esik. Amikor a nyári melegben, vagy tavasszal a szabadban szeretnénk bográcsozni a tűz körül, barátainkkal vagy családunkkal az ötletelés nem lesz túl hosszú, hogy gulyáslevest készítsünk. A közös főzéshez ez a legjobb választás. A téli és őszi időszakban arra vágyunk, hogy felmelegítsen bennünket egy finom, meleg gulyásleves. Tradícionális, finom, egy igazi magyar specialitás. Ebben a hónapban 4 olyan recepttel készülök nektek, melyeket valamennyien ismertek, de ha még nem találtátok meg az "igazit", vagy még soha nem készítettétek el egyedül, bízzatok bennem, és próbáljátok ki őket!

Hozzávalók 6 főre:

  • 60-70 dkg marhalábszár
  • 4 nagy fej vöröshagyma
  • 30 dkg sárgarépa
  • 15 dkg petrezselyemgyökér
  • 20 dkg burgonya
  • fél zellergumó
  • 2 db tavaszi paprika
  • 3 db paradicsom
  • 3 teáskanál fűszerpaprika
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 5 evőkanál étolaj vagy 2 evőkanál sertészsír
  • 1 teáskanál őrölt fűszerkömény
  • 4 db babérlevél
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • őrölt bors
  • víz
A gulyáslevest a legjobb társasággal fogyasztani Forrás: Roberto konyhája

Elkészítése:


1. Tisztítsuk meg a zöldségeket, vágjuk apró kockákra a hagymát, a répát és a petrezselyemgyökeret szeleteljük fél centiméteres karikákra, a tavaszi paprikát és a paradicsomot pedig aprítsuk 1x1 centiméteres kockákra. A burgonyát és a zellert vágjuk valamivel nagyobb, 1,5-2 centiméteres kockákra.
2. Alaposan mossuk meg a marhalábszárat és vágjuk 2x2 centiméteres kockákra.
3. Forró zsiradékban pirítsuk üvegesre a hagymát, húzzuk félre a tűzről és adjuk hozzá a fűszerpaprikát. Öntsük fel 1,5-2 dl vízzel, majd folyamatos kevergetés mellett a vizet elforralva pirítsuk zsírjára a hagymát.
Dobjuk rá a paradicsomot és a tavaszi paprikát, majd nagy lángon kevergetve pároljuk puhára.
4. Adjuk hozzá a marhalábszárat és folyamatosan kevergetve hagyjuk felforrni, majd közepes lángon főzzük körülbelül 50 percig. Fűszerezzük az őrölt köménnyel és a babérlevelekkel.
5. Amikor a hús már majdnem teljesen puha, reszeljük bele a fokhagymát és rakjuk a fazékba a többi zöldséget is. Öntsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi a hozzávalókat és hagyjuk lassan felforrni.
6. Forrás után ízesítsük sóval és borssal, szórjuk meg friss petrezselyemmel és körülbelül 25-30 perc további főzés után már tálalhatjuk is a gőzölgő levest.

Ne felejtsünk el mellé hegyes erőspaprikát és friss kenyeret kínálni!

Cheddar sajtos tojásos muffin http://www.life.hu/sztarszerzok/roberto-konyhaja/20180507-cheddar-sajtos-tojasos-muffin-roberto-konyhajabol.htmlAbban a korban élünk, amikor az internet nyújtotta világ ellep bennünket a jobbál jobbnak hangzó és annak látszó receptekkel és videókkal. Ennek az ételnek az elkészítését is egy internetes videó ihlette.A videós recept vajas tésztát használt, amit én – akár boltban is kapható – pizzatésztára cseréltem.A receptben csak tojás és sajt szerepelt, én sonkát is adtam a töltelékhez, valamint egy kevés szárított oregánót, és készítettem hozzá fokhagymás tejfölt is. Roberto konyhájaOrigoZöldséges omlett Roberto Konyhájábólhttp://www.life.hu/sztarszerzok/roberto-konyhaja/20180507-zoldseges-omlett-recept-roberto-konyhajabol.htmlA tojásból készült reggelik mindig nagyon finomak, és az sem elhanyagolható tény, hogy rendkívül gazdaságosak. Bármilyen maradékkal vagy csak néhány hozzávalóval fel lehet őket dobni, és majdhogynem minden nap újat alkotni. Én például nagyon szeretem, ha egy tojásból készült ételbe rokfort sajt van belemorzsolva, vagy van pár karika jó kis parasztkolbász, ezek adják csak meg igazán az egész napi lendületet. Nem kell más, mint egy jó minőségű serpenyő, és indulhat a nap! Roberto konyhájaOrigoHázi Club szendvics avokádóval és édesburgonya hasábbalhttp://www.life.hu/sztarszerzok/roberto-konyhaja/20180507-hazi-club-szendvics-avokadoval-es-edesburgonya-hasabbal-roberto-konyhajabol.htmlSzámomra az avokádó puhasága és lenyűgözően selymes ízhatása teszi teljessé minden alkalommal ezt a szendvicset. Tessék vigyázni, így nyár előtt, ugyanis ha belelendül az ember, félő, hogy nem fogja tudni abbahagyni. Ne felejtsétek el, hogy a reggeli a nap legfontosabb étkezése. Ez az energiában gazdag étel pedig biztosan legalább annyira felpörget majd benneteket is, mint amennyi erőt nekem ad reggelente. Roberto konyhájaOrigoRoberto konyhája: tortillába tekert sonkás omletthttp://www.life.hu/sztarszerzok/roberto-konyhaja/20180507-tortillaba-tekert-sonkas-omlett-recept-roberto-konyhajabol.htmlSzerintem nincs finomabb reggeli egy ropogós köntösbe öltöztetett sonkás omlettnél.Akkor szoktam igazán lelkesen készíteni, amikor barátok érkeznek vendégségbe és azt vettem észre, hogy nagyon hálásak, mert napközben olyan üzeneteket kapok tőlük, hogy hatalmas lendületet adott a nap kezdéséhez. Most itt a recept, hogy ti is hasonló örömet szerezhessetek barátaitoknak és szeretteiteknek. Roberto konyhájaOrigoNarancsos – gyömbéres túróspite villámgyorsan http://www.life.hu/sztarszerzok/roberto-konyhaja/20180411-narancsos-gyomberes-turospite-villamgyorsan-roberto-konyhajabol.htmlHa nincs kedved a kelt, vagy leveles tésztával bajlódni, de szeretnél valakit elvarázsolni a sütő-tudományoddal, itt az ideje, hogy kipróbáld ezt a villámgyors és egyszerű süti receptet. Nem kell hozzá se nyújtófa, se gyúródeszka, tulajdonképpen sok konyhai tapasztalat sem. Néhány hozzávaló, egy kis elszántság, és irány a konyha! Roberto konyhájaOrigoRoberto konyhája: Citromkrémes - kesudiós csokis muffinhttp://www.life.hu/sztarszerzok/roberto-konyhaja/20180411-roberto-konyhaja-citromkremes-kesudios-csokis-muffin.htmlMindig is nagy kedvenceim voltak a cupcake-ek, hiszen nagyon sokféleképpen elkészíthetőek. Elsőre furcsa párosításnak tűnhet a sós kesudió és az édes citromkrém, de higgyetek nekem, az egész család odáig lesz érte. Az sem baj, ha nagy mennyiségben készíted el, hiszen a siker garantált, nem fog belőle maradni. Roberto konyhájaOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.