fashion week férfi történelem
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ma a magyar nők nagy része azon kesereg, hogy kevés olyan férfi van, akinek számít a jó megjelenés, nem figyelnek oda az ápoltságra, a divatra meg pláne nem. Ha létezne időutazás és száz évvel ezelőtt ébrednénk, valószínűleg rácsodálkoznánk férjurunk minden egyes ruhadarabjára, a Napkirály udvarában pedig állunkat keresnénk a földön a káprázatos pompa láttán. A divattörténet legextrémebb trendjeit gyűjtöttük össze - ez alkalommal a férfiakra koncentrálva.

A divatozás ugyanis egy bizonyos társadalmi rétegen felül - az uralkodó osztály szintjén pedig mindenképp - afféle elkülönülés is volt az alacsonyabb társadalmi csoportoktól, akiket sok esetben még tiltottak is, hogy utánozzák az uralkodókat.

http://en.wikipedia.org
http://en.wikipedia.org


Ez olyan, mintha ma még akkor sem vehetnénk meg egy Chanel vagy Ahn Tuan táskát, ha összespóroltuk rá a pénzt, csak azért, mert a miniszterelnök felesége is olyat visel. A divat történetét áttekintve a nők és a férfiak számára ugyanolyan fontos volt a divat, illetve az öltözködéssel együtt járó megkülönböztetés, hiszen ezzel azt is kifejezték, hogy melyik társadalmi (nem egy esetben pedig melyik politikai) csoportba tartoznak.

Tipp! Erotikus és bizarr ékszerek képgalériánkban! Katt ide!


Szeméremkupak



http://en.wikipedia.org
http://en.wikipedia.org


Libahas

A reneszánsz további érdekességeket is tartogat divatfronton. A szigorú etikettel és erős uralkodókkal bíró 16. századi spanyol udvarban a reneszánsz divat mellett arab hatásra divatosak lett a fekete-fehér-arany színösszeállítások. A birodalom gazdagságát kifejezte az uralkodó osztály által viselt súlyos és drága anyagok, a malomkerékgallérrá érett csipkesorok, a rengeteg ékszer és díszítés.
Ez alól a kecskeszakállas férfiak sem voltak kivételek, akiknek ruházata legalább olyan merev volt, mint az etikett. A legfurcsább nem is a merev gallér vagy a fura nevű buffancsnadrág volt, hanem a felsőruházat hastájának merev, ék alakú, buci, libahasra emlékeztető kialakítása, amelyhez kóccal töltött csípőpárna kapcsolódott.

http://en.wikipedia.org
http://en.wikipedia.org


Topánpompa


XIV. Lajos korának divatjáról nemhogy egy bekezdést, de egy egész könyvet lehetne írni. Kitérhetnénk a férfiak által viselt zsabóval és fodros ujjal díszített ingekre, a furcsa szoknyanadrágra és az alatta látható (!) fodros szárú alsónadrágra, a hatalmas kalapok alól kikandikáló parókákra.
Mi mégis a cipőket emelnénk ki, amelyeket a mai női topánokat megszégyenítő módon pompás masnikkal, gigantikus rozettákkal és óriási cirádás csatokkal díszítettek. Hangsúlyozzuk, mindezt a férfiaknál!

http://en.wikipedia.org
http://en.wikipedia.org

Tipp! Kacsacipő, csúzlipapucs és cicatopán. Formabontó cipők képgalériánkban! Katt ide!


Alakformálás férfi módra




http://en.wikipedia.org  http://api.ning.com
http://en.wikipedia.org http://api.ning.com

Egy kis vádlituningolásra némi műizommal (ahogy Napóleon idején volt divat) vagy kicsivel később a homokóra sziluettet optikailag erősítő férfi fűzőkre már fel sem kapjuk a fejünket. A férfiak, ha nem is viseltek olyan extrém darabokat, mint a nők, de a végletekig karcsúsított szalonkabát alatt azért elkelt a karcsúsító segédeszköz.

http://en.wikipedia.org
http://en.wikipedia.org

Gyilkos gallér

Vatermörder névre hallgat az a 19. századi ruhaalkatrész, amely nem hiába kapta az "apagyilkos" nevet. A betonkeménységű, magas állógallért a gallér nélküli inghez gomboltak hozzá. A gallér hegyes végei egészen az állig nyúltak előre. A kényelmetlen gallér nevét onnan kapta, hogy állítólag véraláfutást és horzsolást okozott a nyakon, a nyak és a hát izmaira is rossz hatással volt. A nyaki ütőérre történő folyamatos nyomás akár a hirtelen vérnyomásesés okozta szédüléstől kezdve egészen a keringési rendszer összeomlásáig is vezethetett.

http://en.wikipedia.org  http://theanatomyofmelancholy.tumblr.com
http://en.wikipedia.org http://theanatomyofmelancholy.tumblr.com

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.