fashion week tavasz mikrotrend cipő táska
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hogy a lényeg a részletekben rejlik, az a tavaszi-nyári szezon egyik legkülönlegesebb mikrotrendjére különösen igaz. A különböző darabok közös nevezője, hogy mintájukat lézervágott kör, csepp vagy négyzet alakú lyukak képezik. Elsőre nem is gondolnád, de ezekből az anyagokból a sportosan nőies darabok mellett kifejezetten szexi és elegáns ruhák, valamint kiegészítők is készülnek.

Tipp! Még mindig elképesztően szexi az újra szingli szupermodell! Kattints a galériáért!


A lézerrel lyuggatott ruhák és kiegészítők a 2012-es tavaszi-nyári kifutókon is tetten érhetők. A bőrdíszművekre specializálódott olasz Fendi divatház tavaszi kollekciójában a vékony bőrből készült szoknyákon és dzsekiken kívül a cipők és a táskák jó részét is lyukakkal díszítették. Ennél a természetes, sportosan nőies stílusnál sokkal glamúrosabb és szexibb változatban láthattunk lyuggatott ruhákat a Loewe kifutóján. Az 1800-as évek végén alapított spanyol luxusmárka eredetileg a spanyol királyi családnak szállított bőrdíszműveket, csupán 1972-től foglalkoznak ruhákkal. Idei tavaszi kollekciójuk egyik legemlékezetesebb darabja egy óaranyszínű, lyukakkal díszített ruha volt.

 http://nymag.com/fashion
http://nymag.com/fashion

Fendi és Loewe

Nemcsak a nagynevű, a nemzetközi divatvilág legnagyobbjai közé tartozó márkák tervezői dolgoznak a perforált anyagokkal, hanem itthon is vannak olyanok, akiket megihletett. A Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen tavaly diplomázott Cséfalvay Fanni Cut Out névre keresztelt diplomakollekciójában az 1950-es éveket idéző, nőies vonalvezetéssel dolgozott. A kollekciót a lyuggatott anyag tette még nőiesebbé és izgalmasabbá.

: CUT OUT - Graduate Collection by Fanni Csefalvay
: CUT OUT - Graduate Collection by Fanni Csefalvay

Cséfalvay Fanni diplomamunkája

A háromtagú hazai tervezőcsapat, a USE Unused a napokban mutatta be 2012-es tavaszi-nyári kollekcióját, amelynek több darabjához is áttört anyagot használtak, ahogy a kollekció részeként látható táska is háromszög alakú lyukakkal díszített. A USE Unused ruhák és kiegészítők mellé olyan alacsonyabb kategóriás darabokat válogattunk, amelyek semleges színüknél fogva bárki ruhatárába beemelhetők. Ezek ráadásul tökéletes példái annak, hogy a klasszikus motoros csizmát, a motoros dzsekit, a balerinacipőt és a letisztult vonalvezetésű táskát mennyire modernné és maivá teszi az újfajta anyagválasztás.

Image fotó: www.use.co.hu
Image fotó: www.use.co.hu

Image fotó: USE Unused, táska - 76.000 forint
PIROS TÁSKA: Zara - 19.995 forint, NYÁRI CSIZMA: Deichmann - 7.990 forint
BALERINA: Deichmann - 4.990 forint, SZOKNYA: Mango - 9.995 forint
DZSEKI: Topshop - 150 font

Átalakítunk! Igazi vadmacska lett a visszafogott Anitából! Kattints a galériáért!


Egy másik magyar tervező, Napsugar von Bittera is erre a megoldásra szavazott. Lézervágott technikával cizellált firenzei bőrt használt 2012-es tavaszi-nyári kollekciójában. Ezek a különleges, csipkehatású anyagok még légiesebbé és érdekesebbé teszik a kollekció darabjait, amelyek ugyan a hétköznapokon is hordhatók, de viselőjüknek számítania kell arra, hogy a visszafogott, semleges színek ellenére is feltűnést fognak kelteni. Napsugar von Bittera kollekciójának egyik image fotója mellé többek között olyan darabokat válogattunk, amelyek rendkívül légies és könnyed hatásúak.

Image fotó: Pintér Krisztián
Image fotó: Pintér Krisztián

Image fotó: Napsugar von Bittera (Fotó: Pintér Krisztián, Haj: Gödöny István,
Smink: Varró Szilvia, Sock Csaba)
BALERINA: Zara - 12.995 forint, TOP: H&M - 12.990 forint
SZOKNYA: Pull & Bear - 5.995 forint
TÁSKA: Topshop - 34 font, CIPŐ: Deichmann - 5.990 forint

Hogyan viseld az áttört / lyukacsos darabokat?

Ezeket a könnyen szellőző darabokat szeretni fogod nyáron, viselésük sem igényel különösebb előkészületet. Ha a ruhákhoz nem vagyu elég bátor, akkor próbálkozz lyukacsos kiegészítőkkel, cipővel, táskával. A ruháknál talán csak azt érdemes megjegyezni, hogy ha az adott darab alatt nincs alsó réteg, akkor vegyél alá mindenképp. Ahhoz, hogy ne tűnj úgy, mintha a nyolcvanas, kilencvenes évekből érkeztél volna, mindenképp az adott ruhadarabbal azonos színű alsóruhát válassz, mert így leszel modern, 21. századi nő.

www.lookbook.nu
www.lookbook.nu

Tipp! Így tölti szabadidejét a gyönyörű énekesnő. Kattints a galériáért!


Tudj meg minden fontosat már a hírfolyamodból! Csatlakozz a Life.hu-hoz az iWiWen és a Facebookon is!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.