Alaposan mellényúltak! – Ezek az Oscar-történelem legborzalmasabb ruhaválasztásai

Cher, 1986-ban viselt Oscar-gála ruhája
Northfoto - Michelson
vörös szőnyeg Oscar-gála Oscar-díj estélyi divatbaki
Előfordul, hogy a világsztárok és divattanácsadóik is mellényúlnak a ruhaválasztással kapcsolatban. Összegyűjtöttük minden idők legborzasztóbb vörös szőnyeges outfitjeit, amiket viselőik biztosan elfelejtenének már.

Március 11-én rendezik a 96. Oscar-gálát. Múltidézés gyanánt összegyűjtöttük azokat a vörös szőnyeges "ruhakölteményeket", amikkel divatbakit követtek el viselőik. Hiába, a világsztárok is tévedhetnek függetlenül attól, hogy egy komplett csapat áll a hátuk mögött egy-egy hasonló esemény előtt.

Edy Williams 1974

Az egykori sorozatszínész, televíziós személyiség érthetetlen ruhaválasztása még mindig sokkolja a divatvilágot ezzel az 1974-ben viselt outfittel. Egy leopárdmintás bikinivel és egy szintén hasonló mintájú bundával tisztelte meg az Oscar-gála publikumát. Ha ez nem lett volna elég, kiegészítő gyanánt még óriási kutyáját is magával cipelte az eseményre.

Edy Williams 1974-es Oscar viselete
Forrás: Getty Images

Cher 1986

Az örökifjú világsztár többször okozott már meglepetést megjelenésével. Így történt 1986-ban is, amikor is egy meghökkentő, pókkirálynőt megidéző összeállításban lépett a vörös szőnyegre, fején pedig egy óriási tollas, flitteres fejdíszt viselt. Ez a kinézet az Oscar-történelem egyik legborzalmasabb összeállítása lett.

Cher, 1986-ban viselt Oscar-gála ruhája
Forrás: Northfoto

Demi Moore 1989

Demi Moore minden idők egyik legtökéletesebb testű színésznője. Szinte bármit viselhet, minden jól áll neki. 1989-ben azonban ő is alaposan mellényúlt. Egy fényes biciklis nadrágot vett fel az Oscar-gálára, ehhez pedig egy Vámpírok bálját megidéző uszályos felsőt választott. Nem tette jól, ugyanis ez a look szintén helyet kapott a legrondább ruhák listáján.

Demi Moore Oscar-gála ruhája 1989-ből
Forrás: ZUMA Press

Geena Dawis 1992

A legjobb színésznőnek jelölték 1992-ben Geena Dawist a Thelma és Louis című kultikus filmben nyújtott alakításáért, aki egy érdekes ruhakölteménnyel tisztelte meg a neves alkalmat. Úgy festett habos-babos szatén selyem elől rövid, hátul hosszú menyasszonyi ruhájában, mint egy vegas-i menyasszony, akinek nem túl sok ideje volt felöltözni. Nem csoda, hogy így ő is helyet kapott a listán.

Geena Dawis oscar-gála ruhája
Forrás: BEImages

Whoopi Goldberg 1993

Whoopi Goldberg sosem tartozott a legstílusosabb világsztárok közé, de 1993-ban ő is egy olyan öltözetet választott, amivel alaposan megosztotta a divatot kedvelők táborát. Egy almazöld-lila nadrág és uszály kombinációját választotta, kiegészítve egy Drakula gróf által viselt palást szerű felső résszel. Az Oscar-gála másnapján felkerült a legrosszabbul öltözött hírességek közé. Goldberget mélyen érintette, hogy kikezdték öltözéke miatt. Elmondása szerint sokáig önbizalom hiánya is volt, nem tudta, mikor mit vegyen fel. Később pedig megalkotta saját ruhamárkáját, a Dubgee-t és megformálta saját, egyedi kinézetét.

Whoopi Goldberg a 65. Oscar-gálán
Forrás: Gatty Images

Lizzy Gardiner 1995

Lizzy Gardnier híres jelmeztervező az 1995-ös gálán egy lejárt American Express kártyákból kirakott ruhakölteményben jelent meg. A sors fintora, hogy bár abban az évben elnyerte a legjobb ruhatervezőnek járó Oscar díjat, a Priscilla, a sivatag királynője című film jelmez tervezéséért, ő maga azonban a legrosszabbul öltözöttek listáján landolt.

Lizzy Gardiner Oscar-gála ruhája
Forrás: The 67th Annual Academy Awards - Arrivals/Full Length

Kate Hudson 2001

A csodálatos és természetes szépségű Kate Hudson 2001-ben csúnyán melléfogott a külsejét illetően a 73. Oscar-gálán. Egy kékes-ezüst színű pántos ruhát választott, amit egy rojtos kendővel egészített ki. Az összhatáson frizurája és sminkje sem segített, a világsztár felismerhetetlenül festett a vörös szőnyegen.

Kate Hudson 2001-es Oscar-gála viselete
Forrás: Alex J. Berliner 

Uma Thurman 2003

A törékeny testű Uma Thurman a 76. Oscar-gálára egy habcsókot idéző kreációt választott. Teljesen elveszett a színésznő a fehér habos ruhában.. A helyzeten a reneszánszot megidéző brokát berakás sem segített.

Uma Thurman, 2003-as Oscar-gála ruhája
Forrás: BEI/Northfoto/ENTERTAINMENT

Sophia Loren 2009

A legendás szépségű olasz díva, Sophia Loren is képes tévedni, ami a kinézetét illeti. 2009-ben egy igen ízléstelen sárga színű, organza anyagból készült, fodrokkal, flitterekkel és csillogó kövekkel tarkított ruhakölteményt viselt.

Sophia Loren 2009-es Oscar-gála ruhája
Forrás: ZUMA Press/© 2009 by Paul Fenton


Bjork 2014

A legrondább ruhát viselő világsztárok listájának első helyét is megkaphatná Bjork, izlandi származású énekesnő, aki konkrétan egy hattyút tekert maga köré. A madár feje a sztár nyaka köré tekeredett és egy fodros hattyútestben futott végig törékeny alakján.

Bjork 2014-es Oscar-gála ruhája
Forrás: Northphoto


 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.