Meghalt Roberto Cavalli olasz divattervező

Roberto Cavalli
MTI/April Fonti -
firenze divattervező Roberto Cavalli
Nyolcvanhárom éves korában, hosszú betegség után elhunyt Roberto Cavalli olasz divattervező. Divatmárkája a nyomtatott bőr és a rugalmas, homokfúvott farmerekről volt ismert. Cavallit felesége, a 38 éves Sandra Nilsson svéd modell és gyerekei gyászolják.

Roberto Cavalli volt az egyik legismertebb divattervező Olaszországban. Az 1970-es években tűnt fel egzotikus mintáival, szőrméivel és tollaival, valamint koptatott hatású farmereivel. Gyakran emlegette, hogy nagyon érdeklik a vadállatok, amelyek számos feltűnő kreációját ihlették. 

Défilé de mode Femmes automne-hiver 2023/2024 "Roberto Cavalli" lors de la fashion week de Milan
Cavalli kollekcióinak egy részét a vadállatok ihlették.
Forrás: Northfoto/Agence

Fiatal korában kezdett el érdeklődni a divat iránt, művészi hajlamokkal és kreativitással megáldott család sarja volt. Nagyapja, Giuseppe Rossi a Macchiaioli toszkánai festőcsoport tagja volt, művei a város híres Uffizi galériájában tekinthetők meg.
 Cavalli a helyi művészeti intézetben tanult textilfestést, majd új bőrfestési technikát fedezett fel, amelyre Hermestől Pierre Cardinig kapott megrendeléseket. Első konfekciós kollekcióját harmincéves kora körül mutatta be, amikor 1972-ben megnyitotta első butikját a francia Riviérán fekvő Saint-Tropez-ban. Egyik első megrendelője Brigitte Bardot színésznő volt, de más hírességek - mint például Nicki Minaj, aki a 2014-es kampányában szerepelt -  is viselték a kreációit. 

„Azért választottam Nicki Minajt, mert ő testesíti meg a Cavalli-nő dús és modern nőiességét” - nyilatkozta akkor a divatikon. 

Női és férfiöltözékeket, kiegészítőket, órákat, ékszereket, parfümöket, alsóneműket, cipőket, strandruhákat tervezett, farmermárkát és gyerekkollekciókat is piacra dobott.

A tervező nevét viselő divatház szintén részvétét fejezte ki az Instagramon közzétett bejegyzésben. „A szerény firenzei kezdetek után Robertónak sikerült világszerte elismert, mindenki által szeretett és tisztelt névvé lenni ”- olvasható.

Roberto Cavallinak és párjának, Sandra Nilsson svéd modellnek 2023-ban született közös kisfia, aki a divattervező hatodik gyermeke. 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.