Mad Men - Reklámőrültek Emmy-díj Christina Hendricks masni
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nyolc ország televíziós produkciói osztoztak idén tíz kategória díjain a New Yorkban megrendezett Nemzetközi Emmy-díjátadón. A Mad Men - Reklámőrültek című sorozat sztárja, Christina Hendricks ajándéknak öltözött.

Mi az a Nemzetközi Emmy-díj?

A televíziós Oscar-díjként is emlegetett Emmy-díj nemzetközi változatát a Nemzetközi Televíziós Akadémia osztja ki évente. Az idei, sorrendben 42. díjátadó ünnepség házigazdája Matt Lucas brit komikus, az Angolkák című brit vígjátéksorozat készítője volt.

A gálán Matthew Weiner, a Mad Men - Reklámőrültek című sorozat alkotója a Nemzetközi Emmy alapítóinak díját vehette át a Mad Men két sztárjától, Christina Hendrickstől és John Slatterytől. Az egyébként dögös színésznő valamiért úgy gondolta, jól mutatna egy hatalmas masninak öltözve.

Forrás: AFP/Neilson Barnard

A legjobb színésznőnek járó elismerést a holland Bianca Krijgsman kapta a De Nieuwe Wereld (Az új világ) című produkcióért, amelyben egy repülőtér bevándorlási központjának mogorva takarítóját alakítja, aki összeismerkedik egy nyugat-afrikai menekülttel – tudósít az MTI.

Forrás: AFP/Neilson Barnard

A legjobb színésznek járó díjat a brit Stephen Dillane-nek ítélték a The Tunnel (Az alagút) című angol-francia krimisorozat detektívjének megformálásáért. Dillane a Trónok harca forgatása miatt nem vehetett részt a gálán.

A legjobb drámai sorozat a brit Utopia (Utópia) lett, amelynek amerikai adaptációját már meg is rendelte az HBO David Fincher rendezésében. A forgatókönyv nélküli szórakoztatóműsorok kategóriájában a brit Educating Yorkshire (Yorkshire-i oktatás) című produkció nyert, amely egy észak-angliai közösségen keresztül enged bepillantást a modern iskolai életbe.

Egy új kategóriában, a nem angol nyelvű amerikai főműsoridős programok mezőnyében egy erőskezű mexikói drogbáró életéről szóló film, az El Senor de los Cielos (Az egek ura) című amerikai produkció kapta az Emmyt. A szappanoperák közül a brazil Precious Pearl került ki győztesen, a film főhőse egy buddhista spirituális vezető reinkarnációjának tartott lány.

A legjobb televíziós film, illetve minisorozat díját a német Unsere Mütter, unsere Väter (Anyánk, apánk) című második világháborús széria kapta. A belga Wat als 2? (Mi lenne ha?) című produkció alkotói a vígjáték kategória elismerésével távoztak.
Svédország egy afgán női börtönről forgatott Frihet bakom galler (Burka nélkül a rácsok mögött) című dokumentumfilm-sorozat révén szerzett Emmyt, míg a legjobb művészeti produkció kategóriájában a kanadai The Exhibition (A kiállítás) című dokumentumfilmet ítélték győztesnek.

Az este folyamán Rupert Murdoch amerikai médiamágnás, a News Corporation kiadóvállalat és a 21st Century Fox szórakoztatóipari óriás elnöke brazil tévésztárokkal együtt adta át a Nemzetközi Emmy igazgatóinak díját Roberto Irineu Marinhónak, a brazil Globo Group of Companies elnök-vezérigazgatójának.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.