Lady Gaga riválisaként emlegetik az amputált lábú énekesnőt

Forrás: Facebook/Viktoria Modesta -
Lettország műtét Egyesült Királyság Viktoria Modesta művégtag popsztár X-Factor amputálás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Viktoria Modesta lábát egy veleszületett betegsége miatt kellett amputálni. A lett származású énekesnőt az első olyan sztárként emlegetnek, aki identitása részévé tette művégtagját.

A lett születésű Viktoria Modesta a brit X-Factor színpadán tűnt fel először: a művégtaggal élő énekesnő és modell ma már a világ első amputált végtagú popsztárjának számít. Viktoria veleszületett csípőficammal küzdött éveken át, amely miatt lába rendellenesen fejlődött.

Forrás: Facebook/Viktoria Modesta

A most 26 éves énekesnőt 15-ször műtötték Lettországban – mindannyiszor sikertelenül. Ezután költözött a brit fővárosba a megfelelő gyógykezelés reményében, ám az eljárások sikertelensége után végül ő maga javasolta orvosainak, hogy amputálják le a lábát.

Forrás: Facebook/Viktoria Modesta

A közben dalszerzéssel, énekléssel és modellkedéssel foglalkozó Viktoriának nemrég jelent meg első zenei videója, a Prototype, a világ pedig máris imádja őt: őrültebbnél őrültebb lábprotéziseit nem egy Swaroswki kristály díszíti, a ruhákért pedig maga Vivianne Westwood felelt. Viktoria Modesta, akit ma már Lady Gaga riválisaként emlegetnek, első zenei videóját alább tekintheted meg:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.