Szuper sminktrükk áprilisra – ezt ki kell próbálnod!

smink sminktrükk Larion Oscar
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha te is imádsz sminkelni, apró fortélyokat megtanulni, akkor egészen biztosan szereted az egyszerű, ám látványos tippeket. Larion Oscar sminkmester meg is osztotta velünk kedvenc áprilisi sminktrükkjét.

A bőrszínnel megegyező alapozás a tökéletes megjelenés elengedhetetlen kelléke. De korántsem ez a legideálisabb, ha figyelembe vesszük az arcformánkat. A sminkelés alapvető fortélya az arcformázás - a kontúrozással még előnyösebbé formálhatod az arcodat. Hogyan? Azokat a területeket, amiket ki szeretnél emelni, oda világosabb highlightert tegyél, amit pedig szeretnél elkendőzni, oda sötétebb színt. Az árnyékolást készítheted krém vagy por állagú sötétebb színnel, a kiemelést pedig egy-két árnyalattal világosabb színnel.

Forrás: Northfoto

Tudtad, hogy Grace Kelly és nem Kim Kardashian volt az első a történelem során, aki alkalmazta az arc árnyékolásának fortélyait? Kedvenc trükkje volt, hogy az arccsontját méginkább kiemelje, ezért barack árnyalatú arcpirosítóval árnyékolta az arccsont alatti területet, majd ujjával szépen, kontúrmentesen összedolgozta az alapozóval. Nagy gondot fordított arra, hogy az almácskája tisztán maradjon.

Most elárulom, melyik arcformához milyen árnyékolás passzol a legjobban!

Az OVÁLIS arcformához érdemes egységesen elkészíteni az alapozást. Highlighttal világosítsd ki a szem alatti területet, tegyél egy keveset a homlok és az áll közepére. De még előnyösebb, ha csontosítasz. Az arccsont alá tegyél egy kevés, sötétebb színű alapozót, majd szépen dolgozd össze a bőrszínnel és púderezd le.

Forrás: Thinkstock

Ha az arcformád KEREK, tegyél fel először a bőrszínnel megegyező alapozót. Majd egy sötétebb tónussal keskenyítsd az arc két szélét és a homlok két oldalát. Szépen dolgozd össze, világosítsd ki korrektorral a szem alatti területet és a homlok közepét. Majd fixáld le púderrel.

Forrás: Thinkstock

A HOSSZÚKÁS arcformát alapozd le, majd egy sötétebb tónussal a hajtő szélétől a homlok két oldalán ívesen a halántékig árnyékold, végül az áll hegyét egy kicsit finomítsd. Szépen dolgozd össze és fixáld le a púderrel.

Forrás: Thinkstock

A SZÖGLETES arcformánál először bőrszínnel megegyező alapozót tegyél fel. Majd egy sötétebb tónussal árnyékold a homlok két oldalát, valamint a halántéktól lefelé az arc két oldalát az állkapocs irányába. Világosítsd ki a szem alatti területet és a homlok közepét, tegyél egy pöttyöt az áll közepébe is. Szépen dolgozd össze ujjaiddal és fixáld le púderrel!

Forrás: Thinkstock

Ha SZÍV vagy GYÉMÁNT alakú az arcod, tegyél fel a jelenlegi bőrszínnel megegyező alapozót. Majd árnyékold egy sötétebb tónussal a homlok két oldalát és az arccsontot befelé az arc közepe felé. Korrektorral világosítsd ki a szem alatti területet, szépen dolgozd össze a textúrákat. Fixáld le púderrel a végén.

Forrás: Thinkstock

Oscar extra tippjei:

Ha túl magas a homlokod, akkor tegyél egy-két árnyalattal sötétebb színt a hajtőhöz satírozva, majd dolgozd össze a bőrszínnel megegyező alapozóval, így optikailag kisebbnek fog tűnni a homlok.

Ha esetleg túl széles az orrod és szeretnéd keskenyíteni, akkor az orr két oldalára tegyél sötétebb árnyalatot, szépen dolgozd össze a bőrszínnel, végül púderrel fixáld.


Ha széles az arcod, akkor az arccsont alá kell a sötétebb szín és az arccsont fölé a világosabb árnyalat. Fontos, hogy kontúrmentesen dolgozd össze a bőrszínnel megegyező alapozóval, majd a végén púderezd le.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.