szépségápolás smink Larion Oscar
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Te is vágynál hatalmas őzikeszemekre, csábító cicaszemre, de úgy érzed, túl aprók a szemeid egy ütős sminkhez? Larion Oscar sminkmester most mutat néhány trükköt, amelyekkel látványosabb tekintetet varázsolhatsz magadnak - pillanatok alatt. 

Bézs szemhéjpúder - az adu ász

Az egyik legegyszerűbb módja, ha törtfehér vagy fehér szemceruzával kontúrozod alul-felül a vízvonaladat. Könnyed és tiszta tekintetet érhetsz el pillanatok alatt. Önmagában is nagyobbnak tűnik a szem, ha egy bézs szemhéjpúderrel árnyékolod a mozgó szemhéjat, és hozzá meghúzod a tusvonalat. A tusvonalat csak az első pillától az utolsóig húzd ki.

Forrás: Thinkstock

Szépen szedett szemöldök

A szemöldök is hozzájárul a szem optikai nagyításához: amennyiben szépen szedett, érdemes élénkíteni a színét, és száliránynak megfelelően kifésülni a végén. Highlighttal emeld ki a szemzugot, és tegyél egy keveset a szemöldökcsontra is!

Látványos pillák

A tiszta tekintethez és az optikailag nagyobbnak tűnő szem kialakításhoz elegendő egy természetes hatású szempillaspirál, amivel alul-felül fesd ki a szempilláidat!

Okosan a tusvonallal!

Nagyíthatod a szemet úgy is, ha egy világos szemhéjpúderrel adsz egy alapot a szemhéjnak, majd a mélyítő vonalat hangsúlyozod két árnyalattal mélyebb barnával, és egy kifelé ívelő vastagabb tusvonalat húzol. Az alsó szempillatőbe grafitfekete szemhéjpúdert satírozz. Még nagyobbnak tűnhet a tekintet, ha az arccsontra highlightot teszel. A szempillákat ívelő szempillaspirállal fesd ki.

Forrás: Thinkstock

Üde szín a szemzugba

Friss színekkel is hangsúlyosabbá teheted a tekintetedet. Ebben az esetben a szemzugba vigyél fel highlightot, majd rózsaszínnel folytasd a festést. A szem külső sarkához narancsos árnyalatot satírozz a mélyítő vonal irányába. Kifelé vastagodó, íves tusvonallal kontrasztosítsd a színeket a még üdébb hatás eléréséhez. Az alsó szempillatőhöz finoman csempészd be a rózsaszínt, a szempilláidat azonban csak fent fesd ki!

Nagyítsd a szemed füstös sminkkel!

Lehet füstös tekintettel is nagyítani a szemet. Világosítsd ki a szemzugot. Alapozd le gazdagon a szemhéjat a kagylóhéj árnyalatával a mélyítő vonalig. Majd egy fekete szemceruzával mélyítsd a szempillatövet, ezután finoman satírozd el a ceruza széleit. Középbarna szemhéjpúderrel a szem külső szélétől befelé satírozd a színt, végül egy kis feketével mélyítsd a szempillatövet alul-felül. A vízvonalat húzd ki törtfehér ceruzával. Szempilláidat alul-felül fesd ki dúsító szempillaspirállal!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.