baktérium ruha szakértő mosás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A boltból hazavitt új darabokat sokan azonnal felveszik, mondván még úgysem viselte senki. Nem jó ötlet, hiszen ezzel sok baktérium juthat a bőrödre. 

Textilipari szakértők szerint két okból érdemes kimosni a vadiúj ruhákat. Először is, mert rendkívül sok vegyszerrel kezelik őket. A ruhadarabokat erős festékanyagokkal színezik, melyek bőrirritációt okozhatnak. A pamutból készült darabok ugyanúgy vegyszerekkel átitatottak, mint a kevésbé jó minőségű anyagból készült termékek - írja a Daily Mail.

Forrás: Thinkstock

Másodszor pedig rengeteg ember kezén átment már az általad kiválasztott darab, így olyan fertőzéseket is elkaphatsz, melyek súlyos bőrproblémákat okozhatnak.

A kímélő mosás káros lehet az egészségre

A szakértők szerint az alacsony hőfokon végzett kímélő mosás környezet- és bőrbarát, ugyanakkor káros lehet az egészségünkre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.