Amikor két művész találkozik - A top 3 kedvenc kollaborációnk a magyar divatban

fashion week együttműködés művész találkozás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A hazai divatvilág is tele volt nyüzsgéssel 2016-ban: új tervezőket, szuper kollekciókat hozott ez az év. A kedvenc pillanatainkat viszont azok a kollaborációk hozták, amelyek hitet adtak abban, hogy a mély gondolatiság és a művészi igényű kivitelezés igenis része a magyar divatnak.

Csalár Bence x Concept Eyewear

Év elején máris egy nagy találkozás elképesztően izgalmas eredményét csodálhattuk meg a Teslában. A hazai divatbloggerszcénából kiemelkedő Csalár Bence Bakó Attilával, a Concept Eyewear tervezőjével fogott össze, amiből egy nagyon művészi kollekció született. A hétköznapi hordhatóság követelményének nem is akartak megfelelni, így bátran szárnyalhatott a fantáziájuk. Annyira kevesen vágnak bele ilyen merész koncepció életre hívásába, hogy már ezért is nagy öröm volt számunkra ez a 8 darabból álló kollekció. Egyértelműen a kísérletezés, a játék, a hétköznapi korlátok feszegetése, a kompromisszumok nélküli tér berendezése volt a cél a giccsre, gesztusfestészetre, konstruktivizmusra és konceptualizmusra épülő darabok megalkotásánál, amelyek gondolatiságban és kivitelezésben is nagyot szóltak.

/1612/Csal_20161229173142

Csalár Bencének nem ez volt az egyetlen nagyszabású közreműködése. Az év második felében jött ki a Wink cipőmárkával közös kollekciója. A koncepcióban itt sem volt hiba, és a végeredmény is szuper lett!

Kata Szegedi x Nemes Márton

Szegedi Kata 2016-os őszi-téli kollekcióját a nagyvárosi lüktetés és a klubkultúra ihlette. Ahogy már megszokhattuk, a tervezőre ismét nagy hatással volt a kortárs képzőművészet, így a 20. századi német-francia absztrakt stílusban alkotó Jean Arp fluid szobrainak formavilága és sziluettjei, amelyek a strukturált kabátokon, dzsekiken köszönnek vissza. De a magyar hatás sem maradt el, sőt, valójában egy igencsak eredményes kollaborációról beszélhetünk. A Kata által megálmodott ruhákhoz a digitális printeket ugyanis a magyar festőművész, Nemes Márton készítette. A printek kiválóan illeszkednek a kollekció mondanivalójához, sőt erősítik azt. A vagány, vibráló printek olyan egyediséget visznek a kollekcióba, ami szinte művészeti élménnyé emeli a viselésüket.

/1612/Kata_20161229175030

Cakó x Dorivisy

Cakó Kinga ruhatervező és Visy Dóri ékszertervező nagyon egymásra találtak a nemrégiben bemutatott 2017-es tavaszi-nyári kollekcióban. Könnyen összehangolódott a két stílus, hiszen annyi közös jegy van bennük, mint a laza nőiesség és a játékos részletek imádata. Visy Dóri éppen ezért rendkívül finom érzékkel egészítette ki ékszereivel a Kinga által megálmodott vonalat. A geometrikus formák, a rétegzettség és a színek is visszaköszönnek az ékszerekben. Utóbbi nem is véletlen, hiszen egy az egyben a Kinga által választott anyagokat használta fel Dóri is műgyantába foglalva. Teljes harmónia uralkodik a kollekcióban, amit örömmel fogunk viselni nyáron.

/1612/Cak__20161229175828

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.