Zsírégető ételek fogyókúrázóknak – Duplázd meg a sikert!

Forrás: Dreamstime -
egészség étkezés zsírégetés étel fogyókúra
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Diétázni nem könnyű dolog, ám akadnak olyan zsírégető ételek, vagy éppen italok, amelyek segítségével megduplázható a siker. Íme, néhány szuper tipp!

Bab

Ha babról van szó, bármelyik fajtája jöhet, kinek-kinek ízlése szerint, mindegyik tartalmaz ugyanis fehérjét és rostot. A fehérje felgyorsítja az anyagcserét, eltelít, és energiával tölt el, a rostok pedig szabályozzák az étvágyunkat, és lassítják az emésztést. A hagyományos babfajták mellett érdemes kipróbálni néhány különlegesebbet is, mint például a szójababot, a csicseriborsót, vagy éppen a limababot.

Forrás: Dreamstime

Elő a babkonzervvel! Ennél jobb diétás édességet nem találsz!

Sokan még mindig csodálkozva néznek a babbal készült édességekre, pedig egyre több helyen bukkannak fel, hiszen például a lisztmentes süteményeknél is kiváló alapanyag, ráadásul diétázóknak is szuper variáció. Ezúttal egy muffint ajánlunk a figyelmetekbe!

Hal

A hal is jó választás, de nem mindegy, melyiket esszük. Legjobb, ha lazac vagy tonhal kerül a tányérra, ezek ugyanis ómega-3- zsírsavakban igen gazdagok, ami nemcsak a hajnak vagy körömnek tesz jót, de a leptin nevű fehérjehormont is stimulálja a szervezetünkben, ezáltal az anyagcserénkre és az étvágyunkra is jó hatással van.

Tejtermékek

A tejtermékekről sem szabad elfeledkezni, ezek ugyanis a fehérje mellett kalciumban is gazdagok, ami azért hasznos, mert fogyás esetén is segít megőrizni az izomzatot. A tejtermékektől sokan tartanak, mert sok bennük a zsír, de ma már nem nehéz bármelyik termékből alacsony zsírtartalmút választani.

Forrás: Dreamstime

Gabonák

A gabonafélék közül a quinoa, a barna rizs, a zab és a kukorica a legjobb választás, ezek ugyanis teljes kiőrlésű gabonák, amelyek szervezetünket megfelelő mennyiségű rosttal és összetett szénhidráttal töltik meg. A titkuk az, hogy az összetett szénhidrát lassabban bomlik le, így tovább biztosítja a szükséges energiát, emellett az inzulinszintet is megfelelő mértéken tartja, így hatására a szervezetünk nem sóvárog a zsír után.

Vörösbor

Vizsgálatok kimutatták, hogy a vörösbor fogyasztása is segít a zsír lebontásában, így számos egyéb egészségügyi előnye mellett ezért is érdemes esténként elfogyasztani egy pohárkával. A muskotályszőlőből készült bor a legmegfelelőbb, mivel ellagic savat tartalmaz, ami segít a szervezetünknek a gyorsabb fogyásban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.