6+1 ok, amiért több vörösbort kellene innod

Forrás: Thinkstock -
betegség mellrák vörösbor fehérbor demencia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Life.hu már írt arról, hogy kanadai tudósok szerint a vörösborral akár egyórányi edzés is kiváltható, most újabb érveket sorolunk fel mellette.

1. A vörösbor antioxidáns-forrás, sokkal inkább, mint a fehérbor, megfelelő a koleszterinnek, a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát is csökkenti.

2. Lassítja mellrák esetén a daganatsejtek növekedését.

Forrás: Thinkstock

3. Mértékkel való fogyasztása a csontritkulás megelőzésében is segít.

4. Kulcsfontosságú összetevője, a rezveratrol megtalálható a vörös szőlő héjában. Állatkísérletek során a vegyület rákellenes, gyulladáscsökkentő, vércukorcsökkentő hatásait mutatták ki.

5. Kutatások azt is bizonyították, hogy a mértékletes alkoholfogyasztás (minden este egy pohár bor) jobb hatással van az egészségre, mint az alkoholmentes élet.

6. A vörösbor jellemző antioxidánsai a polifenolok, amelyek a bacik és a betegség ellen bármikor felveszik a harcot: 2000–4000 mg/liter mennyiségben vannak jelen a különböző vörösborokban, szemben a fehérborok 150–300 mg/liter polifenoltartalmával.

+1 A vörösbortól bizonyos demenciával járó betegségek (mint például az Alzheimer-kór) kialakulásának lehetősége is lecsökken.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.