Lehet, hogy te is rosszul mosol fogat: kerüld el a leggyakoribb hibákat

Forrás: 123rf.com -
szennyeződés ételmaradék fogmosás fogkrém
A fogmosás nem egy bonyolult dolog, mégis könnyű elkövetni olyan hibákat, amelyek károsítják a fogainkat. A brit egészségügyi szolgálat (NHS) munkatársai azonban megosztották, mi a helyes módja a fogmosásnak.

De nézzük a leggyakoribb hibákat!

Jobb reggeli előtt fogat mosni, de ne együnk rögtön utána, várjunk harminc percet. Ez azért lényeges, mert a fogzománc gyengébb a fogmosás után.

Fogmosás után nem kell kiöblíteni vízzel a szánkat. Ez furán hangozhat, de jobb nem kimosni a szánkban maradt koncentrált fluoridot. Ugyanezért ne ilyenkor használjunk szájvizet se, azt inkább a nap bármely másik szakában alkalmazzuk, amikor nem mosunk fogat.

Nem mindegy hogyan és hányszor mosunk fogat Forrás: 123rf.com

A fogselyem használata elengedhetetlen. Eltávolítja a fogközökből az ételmaradékot, ezáltal megóvja az ínyünk egészségét.

Ha nincs panaszunk, akkor is ellenőriztessük félévente a fogainkat, ugyanis a rossz szájhigiéné minden szervünkre kihat - írja a Daily Star.

Ez is érdekelhet:

Négy dolog, amit soha ne tegyünk fogmosás előtt

A fogaid állapota elárulja, hogy mennyire vagy hajlamos a demenciára: a kutatók elmondták, mire kell figyelni

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.