2024. máj. 9., csütörtök Alberta, Benigna, Domokos, Fehérke, Hófehérke

Népszerű, őszi gyümölcs javíthatja a látást idős korunkban: érdemes naponta fogyasztani

Forrás: Shutterstock -
kutatás idős kor egészség látás szőlő
A szőlőnek több egészségügyi előnyét ismerjük, most azonban egy új tanulmányból az is kiderült, mindennapi fogyasztása javíthatja a látást idős korban.

Azt mindenki tudja, hogy a táplálkozásunk és az egészségünk nagy mértékben összefügg és azt sem lehet eleget hangsúlyozni, hogy a zöldség- és gyümölcsfogyasztás mennyire jótékony hatással van a szervezetünkre.

Most a szőlő került egy új kutatás fókuszába, amellyek kapcsolatban megállapították, hogy lassítja a szemromlást idős korban.

A tanulmány kimutatta, hogy azoknak az időseknek, akik négy hónapon keresztül naponta másfél csésze szőlőt fogyasztottak, javult a szemük egészsége - idézi a Food & Function tudományos folyóiratot a Mirror.

A szőlő jó hatással van a látásunkra (is) Forrás: Shutterstock

A szembetegségek és a látásproblémák leginkább az idősebb korosztályban fordulnak elő, és a kutatók szerint ezeknek a betegségeknek az oka az AGE-k felhalmozódása. Ezek olyan káros vegyületek, amelyek akkor képződnek, amikor a fehérje vagy a zsír cukorral keveredik a véráramban. A szőlő pedig amellett, hogy gazdag C-vitamin forrás, tele van antioxidánsokkal, amelyek megakadályozhatják a szervezet AGE-termelését.

Ez is érdekelhet:

Ezek a legegészségesebb őszi gyümölcsök és zöldségek - ezért érdemes fogyasztani őket

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.