Ilyen hatása van az egészségünkre a szőlőevésnek

Forrás: Shutterstock -
vitamin táplálkozás egészség ásványi anyagok szőlő evés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Itt az ősz és a szüret időszaka, vétek lenne kihagyni a szőlőt. Nagyon jó hatást gyakorol az egészségünkre, magas cukortartalma miatt azonban a cukorbetegeknek vigyáznia kell vele. 

A Healthline cikke szerint a szüreti időszakban nemcsak az édes íze és a roppanós állaga miatt nem szabad kihagyni a szőlőt, hanem egészségre gyakorolt hatása miatt is érdemes beiktatni uzsonnára vagy épp tízóraira.

Tápanyagokban, C és K vitaminban különösen gazdag, magas az antioxidáns tartalma, így megakadályozza a krónikus betegségeket. Jót tesz a szem egészségének, számos tápanyagot tartalmaz, amely elősegíti a csontok egészségét, sőt a memóriára is jó hatással lehet. Cukorbetegeknek azonban érdemes vigyázni, hiszen magas a cukortartalma.

Édes, finom és egészséges Forrás: Shutterstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.