Itt az ősz és a szüret időszaka, vétek lenne kihagyni a szőlőt. Nagyon jó hatást gyakorol az egészségünkre, magas cukortartalma miatt azonban a cukorbetegeknek vigyáznia kell vele. 

A Healthline cikke szerint a szüreti időszakban nemcsak az édes íze és a roppanós állaga miatt nem szabad kihagyni a szőlőt, hanem egészségre gyakorolt hatása miatt is érdemes beiktatni uzsonnára vagy épp tízóraira.

Tápanyagokban, C és K vitaminban különösen gazdag, magas az antioxidáns tartalma, így megakadályozza a krónikus betegségeket. Jót tesz a szem egészségének, számos tápanyagot tartalmaz, amely elősegíti a csontok egészségét, sőt a memóriára is jó hatással lehet. Cukorbetegeknek azonban érdemes vigyázni, hiszen magas a cukortartalma. 

Édes, finom és egészségesForrás: Shutterstock