párkapcsolat társkeresés szerelem internet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha a világhálón keresed a nagy Ő-t, csak akkor van értelme annak, hogy regisztrálj, ha tudatoson monitorozod a jelölteket. A Life.hu összegyűjtötte neked azokat a tipikus internetes karaktereket, akikre egy percet sem szabad elvesztegetned!
Arc nélküli közösségek


A virtuális világ korlátlan lehetőséget kínál arra, hogy megtaláld a hozzád illő partnert. A feleknek nem szükséges felfedni a valódi személyazonosságukat, és sajnos ezzel sokan vissza is élnek. A pasik többsége álarcot visel (tény, hogy ebbe a hibába a nők is beleesnek), eltitkolja valódi motivációját, és új identitásával olykor agyafúrt módon hálózza be a nőket.

Thinkstock
Thinkstock

Ha a neten bogarászol, vésd jól az eszedbe, hogy nem mindenki akar beszélgetni, vagy szeretne tartós kapcsolatot, és olykor az is előfordulhat, hogy csalódott, lelki sérült férfival hoz össze a véletlen. Fontos tudnod, hogy a pasik szimplán csak elolvassák a leveleket, ellentétben a nőkkel, akik rögtön érzelmeket látnak a hozzájuk címzett sorokban. A pasik előszeretettel villognak olyan fotókkal, amelyeken a legjobb arcukat mutatják, és ha több fotót is látsz, biztos lehetsz benne, hogy ahhoz fog hasonlítani az életben, amelyik a legrosszabb.

A Life tippje

Neked azt kell megtalálnod, aki épp téged keres. Soha ne táplálj illúziókat egy dögös fotó vagy egy ígéretes adatlap láttán.

Vigyázz! Könnyen függő lehetsz!


Az internetes ismerkedés egyik legnagyobb veszélye, hogy a keresgélés könnyen válhat napi rutinná, és ha nem húzod meg a határt, a számítógép előtt fogod tölteni minden szabad percedet. A rendszer másik sajátossága, hogy úgy szelektálhatsz a jelentkezők közül, mint egy katalógusból: beállíthatod a számodra legkívánatosabb paramétereket - feltéve, ha azok megfelelnek a valóságnak. Az óriási választék hátránya, hogy nem tudhatod, kibe botlasz - a hosszas levelezgetés puszta önámítás, a valóság pedig olykor döbbenetes.

Thinkstock
Thinkstock

A Life tippje

Ne kergess ideálokat, ne ruházd fel vágyott tulajdonságokkal az illetőt, és törekedj arra, hogy lehetőleg minél előbb találkozz a kiszemelttel.


A leggyakoribb kamu-karakterek



1. A személyiségzavaros - aki megjárta: Pircsi (28)


"A legszebb pasi volt, akit életemben láttam, a fotóinál csak az adatlapja volt beszédesebb" - meséli Pircsi. "Levelezni kezdtünk, majd felpörögtek az események, és virtuális szerelembe estünk. Cyberlovagom az életem részévé vált, de hiába erőltettem a találkozást, mindig kitalált valamilyen - eleinte hihető, később átlátszó - ürügyet. Tudtam, hogy nem lenne szabad folytatnom, mégis mágnesként vonzott a személyisége, és esténként bőgőrohamot kaptam, ha nem volt bejelentkezve. Végül meguntam az egészet, és kész tények elé állítottam, mire eltűnt, mint szürke szamár a ködben. Szerintem kamureg volt, vagy otthon várta a felesége."

Hamarosan indul a vadiúj websorozatunk, a Belém bújt a kisördög! Addig is játsszatok és nyerjetek velünk!



2. Mr. Tökéletes - aki megjárta: Benita (30)

"Az első dolog, ami feltűnt, hogy a pasi kb. 4 éve regisztrált először. Amikor rákérdeztem, hogy miért nem talált nőt ennyi időn keresztül, azt mondta, ő a legjobbat akarja. A pasi egy multicég vezetője volt, rengeteg pénzzel, kevés idővel. Nagyon megnyerő volt, és olyan elánnal udvarolt, hogy repkedtem a boldogságtól. Amikor személyesen találkoztunk, csak arról beszélt, milyen kritériumoknak kell megfelelnie az ideális nőnek, akit majd elvihet a legmenőbb partikra. Ilyen nagyképű, visszataszító pasival még soha nem találkoztam, majd amikor kritizálni kezdte az öltözékemet, teljesen elszállt az agyam, és angolosan leléptem."

Thinkstock
Thinkstock

3. A művészlélek - aki megjárta: Zsófi (31)

"Különleges neve intellektuális személyiségről árulkodott, soraiból roppant izgalmas világ tárult elém. A felrakott fotók nem őt ábrázolták, amit azzal magyarázott, hogy neki a belső tulajdonságok számítanak. Hülye voltam, hogy belementem egy fénykép nélküli randiba, mert amikor megláttam a szedett-vedett külsejét és a koszos körmét, majdnem elájultam."

Tippünk: Kell-e szerelem a szexhez? - Nézd meg videónkat!


szólj hozzá: Kell-e szerelem a szexhez?




4. Mini-manó - aki megjárta: Anna (26)

"Ő írt először, és amikor megnéztem az adatlapját, nagyon vonzó férfi mosolygott vissza rám. Pár levélváltást követően randiztunk, ami jól sikerült, szinte olvastunk egymás gondolataiban. A következő alkalmakkor izzott körülöttünk a levegő, majd meghívott vacsorára, amire a legszexibb cuccomban érkeztem. Forró csókok, érzéki ölelések után ért a döbbenetet: még nem láttam ilyen kicsi, életképtelen műszert. Igyekeztem palástolni a csalódottságomat, ám bármennyire erőlködtünk, a szerszáma nem lépett működésbe. Szerintem teljesen normális, hogy nem akarok zsákbamacskát venni, vagy a következő pasinál kérdezzek rá, hogy "Neked hány centi?"

Thinkstock
Thinkstock

5. Friss húsra szomjazó - aki megjárta: Éva (34)

"Úgy tapasztalom, hogy a neten ismerkedő pasik a 30 feletti nőket egyszerűen likvidálják. Amíg a csajok nem feltétlenül kor alapján válogatnak, addig a férfiaknak az a lényeg, hogy minél fiatalabb legyen a nő, akit még lehet formálni, aki isteníti őket. Amikor meglátták a koromat, folyton azt hajtogatták, hogy mi a gond velem, és miért nem vagyok még férjnél. Nemrégiben összefutottam valakivel, aki az elején leszögezte, nem akar gyereket és igazából egy hamvas tinire vágyik. Ha ezt előbb közli, tuti nem pazarolom rá az időmet."

Párkapcsolati kérdéseiddel keresd szakértőnket, Gazdag Enikőt!



6. Compudrogos - aki megjárta: Zita (30)

"Akár reggel, akár este léptem fel, rögtön kaptam tőle levelet" - kezdi Zita. "Először imponált a lelkesedése, majd kiderült, igazából csak azért van fenn, hogy naplót írjon. Mégis bombázott a hülyeségeivel, végül töröltem magam, és új névvel regisztráltam. Persze, így is megtalált, és tovább zaklatott. A neten egy normális pasit sem találtam, belefáradtam az egészbe, mert semmi kedvem levakarhatatlan energiapiócákhoz, akik csak szórakozásból vannak fenn."

A Life tippje

A kudarcok elkerülése céljából a virtuális vadászatot fogd fel egy lehetőségnek, ahol olyan emberekkel ismerkedhetsz meg, akikkel egyébként is megtalálnád a közös hangot bármilyen más élethelyzetben.

Gazdag Enikő pszichológus véleménye

Az internetes társkeresés nagyon jó módszer az ismerkedésre, a tapasztalatok gyűjtésére. Itt sokkal gyorsabban és koncentráltabban lehet új emberekkel kapcsolatot teremteni, mint egyéb helyeken, ám a virtuális térnek megvannak a veszélyei: sok negatív élmény érhet téged, és ilyenkor érdemes átgondolni, hogy min kellene változtatni. Első lépésként jó, ha tisztába teszed, kire vágysz és milyen paraméterekkel rendelkezzen a keresett férfi. A fényképek, bemutatkozások nagyon sokat elárulnak az illetőről (pl. ha a gyerekeivel szerepel minden képen, elsősorban az apa szerepét hangsúlyozza). Amennyiben kapcsolatot teremtettetek, arra érdemes figyelni, hogy azokkal a férfiakkal folytasd a flörtölést, akikkel úgy érzed, hogy "rokonlélek" vagy. Ha alaposan megismered a másikat, és a képei is hitelesnek tűnnek, megpróbálhatjátok a randizást. Az első találkozásnál fontos a szimpátia, és az, hogy sok közös téma legyen, amely nélkül csak nehezen működik egy hosszú távú párkapcsolat. Ha kizárólag negatív tapasztalat ér az internetes párkeresés alatt, érdemes önvizsgálatot tartani, vajon elég érett vagy-e egy kapcsolatra. Fontos tudni, hogy néha olyan ismeretségből is lehet nagy szerelem, ami kezdetben barátságnak indul, ezért legyél mindig nyitott, és ne legyenek előítéleteid a másik nemmel szemben.

Life.hu Ladies Night Nőnapi parti a Dokk Caféban!

Gyere velünk és ünnepeljük együtt a Mi napunkat egy exkluzív parti keretében, melyen a garantált szórakozáson túl számos meglepetésre is számíthatsz.

Jelentkezz ingyen belépőkért!


Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!



Az internetes társkeresés buktatóihttp://www.life.hu/szeress/parkapcsolat/20101202-ne-dolj-be-akarkinek-az-internetes-tarskereses-buktatoi.htmlÚjra együtt az exszel: kudarc vagy szerelem?http://www.life.hu/szeress/szerelem/20110111-ujra-egyutt-az-exszel-orok-szerelem-vagy-kudarc-ketszer.htmlSzex és szerelem a testbeszéd nyelvénhttp://www.life.hu/szeress/szex/20101230-ne-elemezd-a-szexet-erezd.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.