Fiatalítás felsőfokon – mi dívik 2014-ben?

Forrás: Thinkstock -
arcbőr botox fiatalság ránctalanítás szépészeti beavatkozás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Minden évben megvannak a legdivatosabb szépészeti eljárások, hiszen fiatalnak és üdének lenni örökké divat. 2014-ben sincs ez másként - ha a genetika és az állandó arcápolás már kevés, akkor bizony van, aki újragondolja a fiatalságot. A Life.hu bemutatja a legdivatosabb szépészeti eljárásokat.

Magyarország már egyáltalán nincs lemaradva Európától az esztétikai beavatkozások tekintetében. Itthon a kezelések teljes palettájával élnek a nők, a ráncfeltöltésen át az ésszerűen alkalmazott botoxkezelésekig – véli dr. Petrohai Ágnes, az Álomarc Klinika vezetője. A korábban 5 évig Londonban főorvosként dolgozó doktornő elárulta, hogy a most divatos szépészeti beavatkozások zöme már évekkel ezelőtt is ismert volt, ám mostanában – főképp a gépipar hihetetlen fejlődése miatt – egyre hatékonyabbak és biztonságosabbak a kezelések.

Forrás: Thinkstock

2014-ben Ágnes szerint egyértelműen a frakcionált szén-dioxidos lézerkezelések állnak a fiatalítás legfelső fokán. "Mivel az arc mélyebb rétegeiben a kollagénsorok elhasználódnak, így újra kell formálni a bőrfelületet. A korábbi lézeres eljárásokkal ellentétben ma egy ilyen kezelés után mindössze két napig piros az arc, a hatékonysága pedig hihetetlen. A gyógyulási időszak nagyon gyors, és semmiféle anyag nem kerül a bőrbe, mert a fényterápia végzi el a munkát."

Szintén nagy népszerűségnek örvend 2014-ben a hialuronsavas ráncfeltöltés. Az újdonság azonban az, hogy a töltőanyag egészen más, mint az utóbbi években. "Ezzel a 100%-os tisztaságú, finom szemcséjű és az öregedésért felelős, szabadgyököktől tökéletesen megtisztított anyaggal, egy pici tű segítségével nagyobb sűrűséget is be tudunk juttatni a bőr kezelni kívánt területére a még tökéletesebb eredményért. A nagy tisztaságú készítményben a molekulák olyannyira aprók, hogy tökéletesen eloszlanak a bőr mélyebb rétegeiben és alulról támasztják, emelik meg annak volumenét. Ezzel a technológiával maximálisan kiküszöbölhető a beavatkozás után időnként jelentkező pirosság, bevérzés, vagy a kezelt felület duzzanata. A feltöltést követve azonnal folytathatjuk életvitelünket" - magyarázza Ágnes.

Forrás: Thinkstock

Persze a számtalan rémtörténet és negatív kampány ellenére a botox még mindig a leggyakrabban kért eljárások között szerepel. "Tény, hogy a sztárok sokszor valóban túlzásba viszik a szer használatát, méghozzá azért, mert egyszerűen a fiatalság rabjaivá válnak. Nekik ugyanis mindig a topon kell lenni, az arcukkal keresik a kenyerüket, és hatalmas a konkurenciaharc. Ezért esnek át a ló túloldalára, és ahelyett, hogy évente, másfél évente járnának kezelésre, sokkal sűrűbben kérik a botoxot, így azonban eltorzulnak a vonásaik" – vallja Ágnes. A szakértő szerint ha valaki nem jó genetikai háttérrel rendelkezik, vagy túl sokat ráncolja szemöldökét, előfordul, hogy a homlokon mély ráncok alakulnak ki, akár már 30 éves kor alatt is. Ez lehet egy rossz feltételes reflex, amin igenis segíthet a botox, hiszen így sokkal könnyebben leszokhatunk arról a rossz beidegződésről, ami a mély ráncokat okozza.

A felsorolt technológiákon kívül idén népszerűek még az antioxidáns tartalmú táplálékkiegészítők. A szervezetben keletkező szabadgyökök ugyanis roncsolják a sejteket, ezekkel a készítményekkel pedig küzdhetünk a szabadgyökök ellen. Az A-vitamin-tartalmú készítmények és a fényvédőkkel ellátott bőrápoló termékek a bőrvédelem szempontjából szintén kelendőek manapság. "Bár a Nap nagyon hasznos, hiszen az energiájából táplálkozik az élővilág, a sugarai károsítják a sejtszöveteket, ezért kell a káros sugarai ellen fényvédőt használni" – meséli Ágnes.

Mit használjak 20, 30, 40, 50, 60 évesen?

A szakértő szerint 20 éves kor alatt illetve a 20-as évek elején még bőven elég az otthoni arcápolás: ilyenkor jó, ha antioxidáns- vagy E-vitamin-tartalmú készítményekkel kényeztetjük a bőrünket.

Forrás: Thinkstock

30 éves kor környékén – a genetikai háttértől függően – szintén elég egy erősebb hidratáló használata, ám ha már elindult a mély ráncok kialakulása, akkor azokat akár már botoxszal is érdemes kezelni.

40 felett a tápláló, feszesítő krémek illetve a hialuronsavas feltöltés ajánlott, mert segít eltüntetni az apróbb mimikai ráncokat.

50 felett a szén-dioxidos lézerkezeléseket javasolják, ebben a korban ugyanis a kollagénszerkezet már roncsolódott, így olyan eljárás szükséges, ami megújítja az arcot. Emellett ebben a korban már a tápláló anti-aging krémek alkalmazása is jót tesz a bőrnek.

Arcfiatalítás – nem csak nőknek

Manapság már teljesen elfogadottá vált, hogy a férfiak is igényesek az arcbőrükre. Ezt mi sem mutatja jobban, mint az, hogy egyre több kozmetikai készítményt dobnak piacra férfiaknak is, és a kozmetikusok is ugyanúgy számolnak velük, mint a nőkkel. "A munkám során azt tapasztalom, hogy azok az urak igénylik a kozmetikai kezeléseket, akik valóban foglalkoznak a külsejükkel, és megtehetik, hogy erre költsenek. Szinte minden korosztályban vágynak arra a férfiak, hogy ők is fiatalosak legyenek."

Takács Nóra, a Life.hu szépségszakértője retteg a tűtől

"Rettegek a tűtől és a fájdalomtól. Életem legnagyobb félelme ez. Inkább úszkálnék pókokkal teli üvegmedencében egy felhőkarcoló tetején, semmint önszántamból befeküdjek egy olyan kezelésre, ahol tűvel szurkálnak, és mindenféle fura dologgal töltenek fel. Maradok a számomra értelmezhető szépítő szereknél: gyümölcs, zöldség, méz, joghurt, tojás, kókuszolaj és társaik. Kívül-belül szépítenek 20 évesen és 60 évesen is."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.